В університеті поповнились ряди англомовних викладачів

11 лютого 2021 року
     10 лютого за головування проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші відбулося засідання комісії, яка оцінювала рівень володіння іноземною мовою науково-педагогічних працівників. Відкриваючи роботу комісії, заступник голови – декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук наголосив на важливості підтримки та посилення зростаючого тренду в підготовці студентів іноземною мовою та відкриття нових англомовних програм для задоволення попиту студентів, зокрема й іноземних, у навчанні в НУБіП України.

  

     Важливо забезпечувати викладання все більшої кількості дисциплін англійською мовою як на етапі підготовки бакалаврів на молодших курсах, для успішної здачі ними ЄВІ з іноземної мови при вступі до магістратури, так і на старших курсах для плідної міжнародної співпраці з освітньо-науковою світовою спільнотою як самих студентів, так і викладачів. При цьому не менш важливим при викладанні англійською мовою, на переконання Василя Дмитровича, є елементи педагогічної майстерності, які варто застосовувати для зацікавлення аудиторії та інтерактивного формату занять.
     Члени комісії – завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна, завідувач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Інна Грабовська, завідувач кафедри англійської філології Вікторія Дьоміна, керівник Центру вивчення іноземних мов Наталія Харчук, а також керівники відповідних підрозділів служби проректора з навчальної і виховної роботи Лариса Кліх та Олена Колеснікова заслуховували доповіді викладачів із презентаціями дисциплін, які вони планують викладати.

  

  

     Цього разу до когорти науково-педагогічних працівників, яких допущено до викладання навчальних дисциплін англійською мовою на підставі співбесіди, приєдналися: Андрій Білоус, завідувач кафедри таксації лісу та лісового менеджменту, а також доценти цієї кафедри Павло Кравець, Іван Лакида, Віктор Миронюк; Ярослав Гуменюк, доцент кафедри фізики; Сергій Зібцев, професор кафедри лісівництва (сертифікат, підтверджуючий рівень B2, Cambridge Assessment English); Юрій Слєпцов, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту; Ольга Токарєва, доцент кафедри лісівництва; Олександра Троханяк, доцент кафедри надійності техніки; Анна Ярош, доцент кафедри теорії та історії держави і права.

 

  

  

     Усім викладачам, які мають бажання долучитись до викладання фахових дисциплін англомовним групам студентів, але ще відчувають необхідність підвищити свій рівень володіння мовою, рекомендовано проходження тренінгів і відповідних курсів, в тому числі й організованих Центром вивчення іноземних мов (https://nubip.edu.ua/node/53598) на гуманітарно-педагогічному факультеті. Спільне побажання членів комісії претендентам – брати за основу іноземні джерела, готуючи навчально-методичні матеріали для викладання дисциплін англійською мовою.
     Отож, вітаємо колег та бажаємо творчої і натхненної співпраці зі студентами по опануванню дисциплін відповідного фаху англійською мовою!


Олена Колеснікова,
заступник начальника навчального відділу
з магістерських програм

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook