Гуртківці кафедри представили свої наукові роботи

8 лютого 2021, 21:07

        Невід’ємною і важливою складовою навчального процесу є науково-дослідна робота. У нашому університеті для студентів створені різноманітні умови з метою реалізації ними своїх бажань і здібностей для проведення наукових досліджень.

    Однією з форм наукової діяльності здобувачів вищої освіти є участь у роботі студентських наукових гуртків, що має значний вплив на становлення майбутнього науковця, формує творчий підхід і сприяє вихованню у студентів дослідницьких якостей з метою подальшої плідної роботи над розв’язанням задач, що мають наукове і практичне значення.

     На кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві роботі зі студентами-гуртківцями завжди приділяється значна увага. З 2011 року функціонує науковий гурток «Технології виробництва яєць і м’яса птиці» (керівник гуртка проф. Прокопенко Н.П.), з 2020 року розпочав роботу гурток «Інноваційні технології у свинарстві» (керівник гуртка проф. Лихач В.Я.). За результатами своєї роботи гуртківці кафедри завжди беруть активну участь у наукових конференціях різного рівня, публікують результати досліджень, представляють наукові роботи на конкурси.
Так і цього року гуртківцями кафедри представлено дві наукові роботи на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» зі спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» за секцією «Технологія виробництва продукції тваринництва».

       А.С. Калініченко, О.М. Маринін ОС «Магістр» (науковий керівник проф. Прокопенко Н.П.) свою наукову роботу присвятили питанням якості продукції птахівництва – курячих харчових яєць, що реалізують у різноманітних торгівельних мережах. За результатами органолептичних та лабораторних досліджень якості курячих харчових яєць не встановлено повної відповідності показників якості вимогам нормативних документів, що свідчить про неоднорідність формування партій яєць при продажах на ринку, недотримання оптимальних умов зберігання яєць впродовж їх шляху надходження до споживача, про відсутність або упущення при проведенні контролю за якістю продукту відповідної контролюючої служби. Важливим, дослідники вважають, питання інформованості споживачів, моніторингу якості продукції, що допоможе значно знизити ризики при вживанні такого продукту, як курячі яйця.

      М.В. Рудь, Ю.О. Ткаченко ОС «Бакалавр» (науковий керівник проф. Лихач В.Я.) представили наукову роботу, яка спрямована на виявлення відповідності забезпечення концепції свободи свиней від голоду шляхом: дослідження кормової поведінки та продуктивності поросят залежно від типу самогодівниць; вивчення продуктивних ознак молодняку свиней залежно від фізичного стану комбікорму. В умовах промислового підприємства проведені дослідження щодо підвищенні продуктивності свиней відповідно концепції добробуту.

    Високий рівень представлених гуртківцями робіт підтверджують опубліковані наукові роботи та результати впроваджень у сільськогосподарських підприємствах.

        Роботи рекомендовані до подальшої участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

    Бажаємо нашим гуртківцям гідно представити свої наукові здобутки і досягти успіхів у подальшій науковій роботі!

Прокопенко Наталія Павлівна,
професор кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook