Випуск менеджерів: свято, яке не позначене в жодному календарі

28 грудня 2020 року
     На кафедрі управління та освітніх технологій 24 грудня 2020 року відбувся випускний вечір. Фахівці із спеціальності «Менеджмент»  ОПП «Управління навчальним закладом» та «Управління персоналом»  прощалися з навчальним процесом у  рідному Університеті, кафедрою, її завідувачем, професором Кубіцьким Сергієм Олеговичем та науково-педагогічними працівниками.

Відбулося свято, яке не позначене в жодному календарі. На такому святі зустрічаються сум розлуки і світлі надії, журба розставання з одногрупниками і радість зустрічі з майбутнім.

Маріан Раймонд писала, що наш мозок здатний учитися впродовж усього життя: від народження аж до смерті. Це сплячий велетень за Тоні Базаном. Сьогодні життя вимагає такого навчання – навчання впродовж життя. Наші випускники матимуть можливість спробувати свої сили за фахом. Більшість з них вже працює, розвивається і формується як менеджери на своїх робочих місцях.

Робота з магістрами поділяється на аудиторну (докарантинну) і дистанційну, – остання розпочиналася з березня 2020 року. У пам’яті спливає спілкування аудиторне… Дистанційне навчання – це форма навчання, де інформаційні технології є провідним засобом. Проте ніколи дистанційне навчання засобами інформаційних технологій не зможе замінити атмосфери довіри аудиторного спілкування. Основне правило вибору видів дистанційного навчання – це їх успішне поєднання, яке дозволяє зробити процес пізнання нового менш монотонним і цікавішим. Та при цьому все одно бракує присутності очей, живого спілкування, атмосфери творчості… Прояв толерантності і делікатність у стосунках, обмеженість прямого контакту з викладачем і колегами-слухачами, технічні проблеми, відсутність зв’язку з віддаленими регіонами, де мешкають студенти, часом брак технічних навичок – це далеко неповний перелік недоліків дистанційного навчання. Проте сьогодення вимагає від нас всіх зосередженості і пошуку найоптимальніших шляхів спілкування і співпраці із студентами. Крок за кроком  зростали: рівень володіння комп’ютерною технікою, навички роботи в Інтернеті, використання інтерактивних технологій навчання…, формувалися навички самоосвіти, саморозвитку, саморегуляції, рефлексії; долалася складність у розробці навчальних програм, методичних рекомендацій, посібників… Труднощі дистанційного навчання змінювалися на толерантну співпрацю.

Надовго запам’ятаються нам усім реалії сьогодення: дистанційне навчання, спілкування у Viber, в Zoom, в Cisco Webex, електронною поштою тощо. У душі зі смутком радість обнялися, непрохана сльоза у зіницях багатьох, коли згадуються такі моменти. Настав хвилюючий і незабутній день для кожного з нас – випускний для магістрів!

Випускників вітає заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Ярослав Рудик. Звучить наказ про відрахування з НУБіП України і про присвоєння кваліфікаційного рівня ОС «Магістр». З вітальним словом до магістрів звертаються завідувач кафедри управління та освітніх технологій професор Сергій Кубіцький, наставники – доценти Людмила Білан  і Тамара Ковальчук.

Затамувавши подих, всі чекають виступів самих випускників...

Маємо нове покоління, яке здатне змінювати світ! Нехай ці хвилини студентського одкровення  надовго запам’ятаються нам усім! Водночас звучать слова подяки деканові, професору Василю Шинкаруку, завідувачу кафедри, професору Сергію Кубіцькому,  всім НПП, що працювали з майбутніми магістрами впродовж їхнього навчання в магістратурі з вуст Ольги Афанасьєвої і Тетяни Колос.

Ольга Афанасьєва: «…Колективу кафедри побажаю міцного здоров’я, щастя, професійного зростання, доброзичливості, і, водночас, вимогливості, готовності допомагати порадами і справами, щороку повних аудиторій магістрантів… Ми працювали, навчалися, перемагали негаразди і просто йшли до мети... «Почніть сьогодні з малого, але мрійте про велике і поставте це своєю метою» (Стів Джобс).

Тетяна Колос: «…У нас була особлива атмосфера у групі. За щасливим збігом обставин підібралися студенти, що мають вже освіту, життєвий досвід, гарну вдачу слухати і чути, дивитися і бачити, розуміти проблеми інших і вміння допомагати… Хочемо подякувати всім науково-педагогічним працівникам кафедри управляння та освітніх технологій, завідувачу кафедри, деканату гуманітарно-педагогічного факультету за копітку працю…»

Катерина Стасьок: «…Доземний уклін кожному, хто переступав поріг наших аудиторій і сіяв розумне, добре й вічне…».

Ірина Щиренко: «…Окрема подяка нашому ректорові і професору – Станіславу Миколайовичу за заняття, що живитимуть не тільки нашу уяву про менеджмент, але й надаватимуть практичні знання і навички кожному на своєму робочому місці…».

Ірина Магей: «…Ми намагалися вчитися на двох спеціальностях, здавати сесії, пробувати свої сили на вже освоєних робочих місцях… , приборкувати свою гордість і вчитися «бути Людиною» за дороговказом Любомира Гузара…»

Анастасія Бобровицька (Артюшенко): «…Все, що вдалося почути, побачити, навчитися, взяти у майбутнє, буде тим світильником, що стане у пригоді  нам у роботі… Дякуємо нашим викладачам за велику подвижницьку працю…».

Юлія Тишковець:  «Філіпп Македонський після перемоги над афінянами при Херонеї, щоб приборкати свою гордість, наказав будити себе щодня такими словами: «Вставай, царю, і пам’ятай, що ти людина!» Постараємося бути завжди гідними людьми, що закінчили гуманітарно-педагогічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України! Щиро дякуємо всім викладачам на кафедрі управління та освітніх технологій!»

Ален Зінорук: «…У книжці Дейла Карнегі «Як подолати неспокій і почати жити» йдеться: «Витісняйте неспокій зі своєї душі, поринувши в роботу...»

Мане Мурадян: «…Наповніть свій розум думками про спокій, мужність, здоров’я і надію, адже «наше життя – це те, що ми про нього думаємо» (Дейл Карнегі)… »

Хотілося б побажати випускникам міцного здоров’я, радості від життя, миру і злагоди в родинах, вірних друзів та майбутніх колег, творчої наснаги, реалізації всіх задумів і планів, успішних проєктів… Хай знання, досвід і невсипуща енергія молодості втіляться у завершення початого, добрі справи й нові починання!

Зичимо усього найкращого – знайти щось найцінніше..., не упустити  найважливішого...,  придбати найкраще та отримати приємне..., зберегти найдорожче..., позбутися чогось небажаного ...,  пробачити образи..., забути сумне...

Щастя і здоров'я на Многії і Благії літа! Рясних Божих Благословіть і Щедрої Божої Благодаті, дорогі випускники! Хочеться, щоб кожен з Вас міг сказати на схилі своїх літ словами Томаса Едісона: «Я не працював у житті жодного дня. Усе, що я робив, було просто приємністю».

Тамара Ковальчук,
доцентка кафедри управління та освітніх технологій,

наставник групи УНЗ-19001м

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook