Найцінніше – це життя людини!Найцінніше – це життя людини!

2 грудня 2020 року

Найцінніше – це життя людини! Саме такого висновку дійшли учасники диспуту «Право людини на життя» під керівництвом викладача, к.ю.н. Ірини Берегелі, що відбувся на основі платформі Discord у рамках декади циклової комісії гуманітарних дисциплін та Всеукраїнського тижня права.

Адаптуючись до умов дистанційного навчання, здобувачі освіти І курсу набувають нові знання та навички, роблять свої перші впевнені кроки як учасники різноманітних заходів науково-предметного та виховного спрямування.

Під час своїх виступів у рамках диспуту студенти демонстрували створені власноруч презентації, коректно й тактовно доводили власну точку зору, глибинний зміст і суть права людини на життя, обґрунтовували всі «за» й «проти». Саме тому диспут пройшов жваво, цікаво, в атмосфері взаємоповаги.

На обговорення було винесено надважливі питання, що розглядалися через призму минулого і сучасності: факт застосування смертної кари до засуджених у багатьох країнах світу; проведення експериментів над людьми (заморожування чи  нагрівання тіла живої людини, зараження невиліковними хворобами, проведення жахливих трансплантацій тощо), в ході яких наступала смерть; моральне та юридичне питання штучного переривання вагітності; загибель військовослужбовців під час виконання свого обов’язку – Захисту Вітчизни.

Учасники диспути не оминули увагою й проблематику світової пандемії Covid-19. Адже велика кількість людей втрачає своє життя через відсутність апаратів штучної вентиляції легенів, кисню, ліжко-місць у лікарнях, нестачу медичного персоналу, лікарських помилок тощо.

Врешті-решт усі дійшли до висновку щодо відповідальності держави та виконання нею обов’язків у межах своєї компетенції, а також і самої людини, яка має усвідомлювати власні обов’язки, сумлінно їх виконувати та дотримуватися законодавства.

Дякуємо першокурсникам за активну участь у заході, бажаємо не зупинятися на досягнутому, розвивати себе, гарно навчатися та бути здоровими. Адже здоров’я і життя людини – це найвища соціальна цінність!

Ірина Берегеля,

викладач правознавства

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook