Дистанційно, але із інтересом!

9 листопада 2020 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

 


Ми всі чудово розуміємо, що немає нічого кращого, ніж очне навчання, живе спілкування як із викладачами, науковими керівниками, так, звичайно, і з колективом одногрупників та однодумців.

Але сучасні умови диктують нам свої правила. І ось уже майже місяць навчання студентів відбувається дистанційно, в on-line режимі.

В нашому університеті крім обов’язкових, студенти мають можливість вільного вибору дисциплін для певного рівня вищої освіти, забезпечення загальних та спеціальних компетенцій за своїми спеціальностями.

Дуже важливу, цікаву, необхідну і завжди сучасну дисципліну «Хімічний захист рослин» обрали студенти з різних факультетів НУБіП: Агробіологічного; Захисту рослин, біотехнологій та екології; Землевпорядкування;  ННІ лісового і садово-паркового господарства і навіть із Гуманітарно-педагогічного факультету!

Важливим резервом збільшення кількості і підвищення якості сільськогосподарської продукції є впровадження ефективних методів і засобів захисту рослин від шкідників, хвороб та бур’янів.  Відповідно до даних ФАО, у світовому сільському господарстві від шкідливих організмів втрачається не менше третини урожаю, а в період масового їх розмноження урожай може загинути практично повністю. Десятки тисяч видів шкідників спустошують посіви культурних рослин, заподіюють істотну шкоду деревам у садах і лісах.

Метою дисципліни «Хімічний захист рослин» є формування теоретичних знань і практичних навичок і умінь по використанню ХЗЗР а також, що дуже важливо, формування загальнокультурних, природоохоронних і професійних компетенцій, необхідних випускнику такого провідного Вузу, як НУБіП України.

 Студенти проявляють неабиякий інтерес до вивчення дисципліни, виконують багато складних, але цікавих завдань, доступних в умовах карантину завдяки сучасним технічним засобам. Хоча, на жаль,  не в усіх студентів є найсучасніша комп’ютерна техніка і якісний інтернет-зв'язок. Але всі 47(!) студентів, що обрали дисципліну, активно працюють над навчальним матеріалом, успішно виконують модульні контрольні роботи, розв’язують кросворди з необхідними спеціальними термінами та задачі по розрахунку норм витрат пестицидів. Ми з радістю чекаємо на наші щотижневі зустрічі і, за потреби, знаходимо можливість проведення індивідуальних консультацій.

Хочу відмітити, що наші студенти дуже відповідальні, розумні, порядні молоді люди, що дуже скоро стануть фахівцями і їм небайдуже як застосовуються і впливають на навколишнє середовище тисячі сучасних пестицидів та агрохімікатів, що дозволені до використання в нашій країні.

З кожною нашою зустріччю зростає моя впевненість в тому, що у наших студентів повинно бути чудове майбутнє, вони найкращі!!! Здоров’я та успіхів!

 

Ольга Дмитрієва

доцент кафедри інтегрованого

захисту та карантину рослин

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook