Підприємництво: очікування та реальність

29 жовтня 2020 року
     Онлайн-навчання може бути цікавим та практичним. Саме поєднання теорії і практики є важливим інструментом сучасної освіти, а цікаві практичні кейси дозволяють сформувати власний погляд на ті чи інші питання. Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту вже вкотре доводить, що саме практичний досвід впровадження отриманих знань та висвітлення їх в успішних прикладах підприємництва та проєктної діяльності є тією мотивацією, що дозволить визначити для кожного студента, який навик необхідно розвинути, щоб досягти власних цілей.

     Саме про це 28 жовтня 2020 року студенти та викладачі спілкувались з Софією Теребовою – підприємницею, власницею пекарні March&Co.

Як це – починати бізнес з нуля, використовуючи для цього домашню кухню?
Перший крок до розвитку підприємства: хто є цільовою аудиторію та як розповідати про свій продукт?
Наскільки система управління та розвитку бізнесу співпадає з очікуваннями підприємця-початківця?
Які маленькі кроки потрібно робити для великого масштабування?

     Ці та інші питання обговорювалися під час практичного семінару «Підприємництво: очікування та реальність». Завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НАН України Шинкарук Лідія Василівна відзначила, що такі семінари дозволяють познайомити студентів із реальними історіями українських підприємств, їх успіхами та викликами на шляху до розвитку власної справи і максимально наблизити розуміння теорії та практичне її застосування. Адже від того, наскільки ти володієш управлінськими навичками, як швидко можеш реагувати на зміни на ринку та в партнерських відносинах, з ким працюєш та реалізовуєш проєкти, залежить успішність твого бізнесу.

     В свою чергу, Софія наголосила на основних складових успішного бізнесу: планування, командна робота, співпраця та комунікація з клієнтами, гнучкість в прийнятті рішень та навики делегування. Почавши свій бізнес з нуля у 2010 році та перетворивши його на повноцінний бізнес-проєкт у 2018 році, Софія довела, що наполегливість, жага до розвитку, цілеспрямованість, комунікація та сміливість є тими якостями, якими повинен володіти сьогодні підприємець.

     Студенти та викладачі під час семінару обговорили, якими навичками мають користуватися починаючі підприємці, які автоматизовані ресурси використовують в діяльності, що є основним під час навчання в університеті і які кроки необхідно робити для власної реалізації та впровадження своєї бізнес-ідеї.

Ірина Титарчук,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook