Відбувся захист дипломних робіт студентів факультету аграрного менеджменту НУБіП України у французькому університеті ISA Lille

26 жовтня 2020 року
     У вересні 2018 року ми, студентки факультету аграрного менеджменту, пройшовши конкурсний відбір, отримали можливість на рік поїхати за програмою академічного обміну ERASMUS+ до Вищої інженерної аграрної школи м. Лілль у Франції задля отримання міжнародного досвіду навчання.

Нет описания.

     Вдало пройшовши навчання за програмою ERASMUS+, міжнародний відділ Вищої аграрної школи м. Лілль запропонував нам та іншим студентам-ERASMUS+ продовжити своє навчання вже на магістерському рівні та отримати повноцінний французький диплом магістра. Ми, звичайно, спробували подати свої документи та стали студентами-магістрами Вищої інженерної аграрної школи м. Лілль. Програма тривала 2 повних роки, з яких 9 місяців - це стажування. Прийнято вважати, що дізнатись про професію якнайкраще можна способом проходження практики. Також це дозволяє закладу підтримувати досить високий рівень працевлаштування своїх випускників, зокрема у даному університеті цей показник на рівні понад 90%. Університет надає усі можливі джерела для пошуку практики, такі як LinkedIn, університетська платформа зв’язків з підприємствами, форуми та ін. Пошук стажування за кордоном для міжнародних студентів - це справжній виклик, але все можливо, і тому доказ є практика навчання наших студентів з НУБіП, які знаходили практики не тільки у Франції, але й у Швеції, Бельгії, Угорщині та ін. країнах.

Нет описания.

     Заключна практика в рамках магістерської програми тривала півроку і мала на меті розкриття теми магістерської роботи завдяки досвіду, здобутому під час безпосепеднього проходження практичного навчання у компанії. Тобто, паралельно з виконанням робочих обов’язків, ми також мали знайти проблематику та описати її в своїх роботах, обгрунтовуючи методологією її вирішення.

    Захист відбувався онлайн, в силу обмежень коронавірусної пандемії. Екзаменаційна комісія складалась з представника компанії, а саме - керівника стажування, референтного вчителя та старшого викладача. Також, будь-хто бажаючий міг бути присутнім. Регламентований час в сумі дорівнював 1.5 год., у тому числі час для презентації, дебатів і обговорення. Далі члени екзаменаційної комісії підрахували узагальнену оцінку, що складалась з трьох критеріїв: за стажування, диплом та захист. Кожен критерій має свій коефіцієнт, причому максимальний бал дорівнює 20-ти. Обов’язковою умовою для випуску студентів-магістрів - є отримання сертифікату знання англійської мови (щонайменше на рівні B2) та французької - на рівні В1.

     У вересні 2020 року ми вдало захистили свої дипломні роботи і тепер працюємо в аграрних компаніях Sencrop та Euralis, в яких і проходили стажування за спеціальністю. Ірина Янкова займає посаду менеджера зі сприяння продажам компанії Sencrop і забезпечує навчання торгових представників, підвищення їх кваліфікації та імплементує автоматизацію продажів за допомогою CRM. Марія Ткачук є спеціалістом з впровадження CRM системи компанії Euralis і займається її підтримкою на рівні трьох країн: України, Росії та Румунії.

Ми завдячуємо сьогоднішому нашому успіху саме досвіду, отриманому завдяки участі в програмах міжнародної мобільності та зусиль і співпраці нашого університету. Закликаємо вас не боятися йти на ризики та в невідомість і вірити у свої сили!

 

Марія Ткачук,
магістр 2 року ОП "Менеджмент ЗЕД"
Ірина Янкова,
випускниця НУБіП, спеціальність "Маркетинг"

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook