За віртуальним круглим столом вчені обговорили регулятивні механізми глобального руху капіталу

19 жовтня 2020 року

16 жовтня 2020 року кафедрою менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського було проведено круглий стіл за участі представників інших країн на тему «Регулятивні механізми глобального руху капіталу»

У роботі круглого столу, що відбувався у змішаній формі: як в online так і очно, англійською та українською мовами, взяли участь понад 80 учасників. Гостей привітала к.е.н., заступник декана факультету, Лариса Карпенко. Модераторкою заходу була д.е.н., професорка кафедри Надія Резнік, яка оголосила формат та регламент зустрічі, представила основних спікерів та учасників.

До заходу долучились представники Антимонопольного комітету України, Аграрної біржі, ТОВ «Інвестудіо», Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Сумського національного аграрного університету, Національного університету харчових технологій та багатьох інших закладів вищої освіти, науковці, аспіранти та студенти факультету аграрного менеджменту.

Родзинкою зустрічі була участь науковців з навчальних закладів Індії, Польщі, Бангладешу, Грузії та Бразилії. Доповідачка Beatriz Lucia Salvador Bizotto, prof, dr., яка представляла University center UNIFACVEST Lages SC, взяла активну участь в круглому столі, незважаючи на 5-годинну різницю в часі.
 

Під час заходу учасники обговорили: актуальні питання ризик-менеджменту вітчизняних експортерів в умовах розвитку глобалізаційних процесів; особливості ринкових заходів регулювання міжнародного переміщення капіталу; роль міжнародного менеджменту у формуванні сучасних підходів до міжнародного бізнесу; аспекти технологічного впливу міжнародної торгівлі на економічне зростання і розвиток у світі та Україні.

Значну увагу під час дискусії було приділено питанням інвестиційного механізму; залучення фінансових ресурсів корпоративним сектором на ринок спекулятивного капіталу; відбору іноземних цінних паперів для інвестиційної діяльності; торгівлі іноземними цінними паперами через українського брокера на біржовому та позабіржовому ринку; формування інформаційно-мережевих інвестиційних структур в епоху цифровізації; сучасної інвестиційної течії у системі міжнародного та національного переміщення капіталу, зокрема, у вигляді Облігацій Внутрішньої Державної Позики. 

Спікери підготували змістовні презентації, що дозволили наочно представити інформацію аудиторії, яка частково була присутня в лабораторії кафедри. Сучасне обладнання лабораторії кафедри менеджменту ім. Й. Завадського включає такі технічні засоби як веб-камера, смарт-дошка та проєктор. Це дало можливість провести конференцію на високому рівні та демонструвати роботу конференції "наживо" усім, хто долучився до роботи в online.

В обговоренні вагоме місце було присвячено аналізу проблеми входження економіки України до системи глобалізованого світового господарства.
За результатами роботи круглого столу були розроблені рекомендації щодо підвищення ролі конкурентної політики у забезпеченні економічного зростання України.
Тези доповідей за результатами круглого столу будуть опубліковані уже найближчим часом.

Анна Слободяник,

доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook