Кураторство в умовах карантину: виховна година зі студентами групи ПО-19001б

2 жовтня 2020 року

  В мовах загальнодержавного карантину, який було оголошено у березні 2020 року, усі сфери суспільного життя зазнали суттєвих змін. Освітній процес не став виключенням. Спочатку викладачі та студенти вимушено опановували новітні технології, програмне забезпечення та усі нові найбільш зручні та ефективні формати дистанційної взаємодії.

   Окрім проведення лекційних та семінарських занять виникла потреба у компенсації дефіциту спілкування між студентами та викладачами, зокрема, між куратором та його групою. В умовах обмежених можливостей живого спілкування стали звичними регулярні телефонні бесіди як зі студентами так і часом з їх батьками. Вже давно було створено групу у «Viber» для швидкого та налагодженого зворотнього зв’язку та оперативної передачі актуальної інформації. Втім, найліпшим «замінником» звичних виховних годин між наставником та групою стали онлайн-конференції в «Zoom».


   Так, наприклад, 01.10.2020 куратор групи ПО-19001б 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності "Професійна освіта", старший викладач кафедри філософії Чорноморденко Д.І. провів дистанційну онлайн-зустріч зі студентами.

 

В рамках цього зібрання було обговорено низку важливих питань щодо навчання, а саме: - стан здоров’я студентів групи, причини відсутності деяких членів групи на заняттях; - специфіка роботи на порталі «Elearn» з урахуванням змін інтерфейсу та появою нових опцій (куратор звернув увагу студентів на необхідність своєчасного та якісного виконання завдань передабчених програмою навчання); - пропуски студентами занять з деяких навчальних дисциплін (Чорноморденко Д.І. наголосив на тому, дистанційне навчання потребує особливої самодисципліни та організованості); - запрошення до участі та написання тез доповідей на конференцію «Сковородинські навчання», котру традиційно організовує кафедра філософії; - різне.

 

Чорноморденко Д.,
старший викладач кафедри філософії

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook