Підвищення кваліфікації на базі Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

26 вересня 2020 року

У рамках співпраці із роботодавцями (відповідно до договору про співробітництво № 44 від 12 лютого 2020 року) науково-педагогічні працівники кафедри соціальної роботи та реабілітації проходять підвищення кваліфікації на базі Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі КМЦСССДМ). Цьогоріч на запрошення директора Центру Колобової Я.В. наші науково-педагогічні працівники (в.о. завідувача кафедри Сопівник І.В. та проф. Тверезовська Н.Т.) мали можливість навчатися у «Школі консультантів з питань залежностей» за програмою «Служба соціально-профілактичної роботи» із 12 лютого 2020 р. по 23 вересня 2020 р. 

Тренер програми – психотерапевт з 25-річним досвідом роботи із людьми з залежностями – Придатко Оксана Ростиславівна. За вісім місяців навчання були пропрацьовані такі модулі як: «Психоактивні речовини»; «Фактори ризику вживання»; «Технології реабілітації осіб із розладами психіки та поведінки, внаслідок вживання  ПАР»; «Особливості роботи з підлітками»; «Ментальне здоров’я»; «Базові навички консультування». Кожен модуль закінчувався написання контрольної роботи.

Випускниками цьогорічної «Школи консультантів» стали 14 осіб, які є працівниками різноманітних закладів і установ міста Києва (науково-педагогічні працівники НУБіП України, залучені фахівці і психологи районних Центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді м. Києва,  Соціальної квартири  «Право на здоров'я», Київського міського центру сім'ї «Родинний дім»,  Реабілітаційних Центрів для залежних, представники громадських організацій, наприклад Ал-Анон, ВБО «Конвіктус Україна» та ін.). 

Усі учасники, які успішно закінчили навчання, отримали сертифікати від організаторів – Київського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді і Київської міської наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія». Отримання нових знань, формування навичок консультування людей із розладами психіки та поведінки, внаслідок вживання ПАР, обмін досвідом надання соціальних послуг за вітчизняними та міжнародними стандартами, розв’язання кейсів, написання контрольних робіт – це те, що забезпечує зростання професійної компетентності науково-педагогічних працівників ЗВО та забезпечує реалізацію принципу «навчання впродовж життя».

Висловлюємо вдячність нашим партнерам – Київському міському центру соціальних служб  для сім'ї, дітей та молоді за надзвичайно корисну і потрібну програму. Вдячність тренеру – Оксані Ростиславівні Придатко за високий науково-методичний рівень «Школи консультантів».

 Ірина Сопівник,

в.о. завідувача кафедри соціальної роботи та реабілітації 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook