Педагогічна майстерність – ознака професійності викладача

12 вересня 2020 року
З початком першого семестру 2020-2021 н.р., згідно затвердженого плану навчально-методичної роботи, на факультеті аграрного менеджменту продовжився цикл відкритих занять викладачів.
Зокрема, на кафедрі менеджменту імені професора Й.С. Завадського, цього тижня було проведено відкрите лекційне та практичне заняття з дисципліни «Логістика» для студентів третього курсу спеціальності «Менеджмент». Основною метою було не лише підвищення рівня викладання та обміну досвідом, але й формування професійних компетенцій у майбутніх управлінців, фахівців ЗЕД, аналітиків та координаторів організаційних процесів.
12 вересня 2020 р. на кафедрі прочитана відкрита лекція на тему «Транспортні операції. Організація внутрішніх та міжнародних перевезень». Лекцію студентам і запрошеним представила завідувачка кафедрою, д.е.н., професорка Надія Резнік, яку висвітлила через розкриття сутності та особливостей вантажів, типів транспортних засобів, основних законів та конвенцій, що регулюють перевезення, відмінностей внутрішніх та зовнішніх перевезень, процедури транзиту, процедури оформлення відповідних супровідних документів та дозволів. Лектор закцентувала увагу на режимі роботи екіпажів транспортних засобів, що виконують міжнародні рейси. Було приведено успішні приклади роботи логістичних, транспортних та експедиторських компаній, продемонструвала сайти з пошуку та перевірки контрагентів.
Викладач впевнено у логічній послідовності подала навчальний матеріал. Вдало ставила проблему та ненав’язливо розкривала способи її вирішення, що формує творче мислення студентів. Відчувалася система в організації роботи з активізації розумової та пізнавальної діяльності студентів, щодо прищеплення навичок самостійної діяльності з розвитку логічного мислення.
 
Для того, щоб краще розкрити тему заняття Надія Петрівна показала відеоролик, який після перегляду був активно обговорений, а викладачем було обґрунтовано нові та незрозумілі поняття. Лектор уміло поєднала відеопрезентацію та наочні деталі, що забезпечило успішний зворотній зв’язок зі студентами та взаємозв’язок із дисциплінами професійного циклу підготовки менеджера.

    Колеги, які були присутні на лекції, відмітили високий методичний рівень заняття та старанну систематичну роботу викладача, вся інформація заняття згідно плану була логічно пов’язаною та актуальною. Методична мета заняття досягнута.

Анна Слободяник,

доцент кафедри менеджменту ім.проф. Й. С. Завадського

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook