Вступна компанія 2020: коли НУБіП у пріоритеті

14 серпня 2020 року

     Шал першого дня прийому електронних заяв на бакалаврат від випускників шкіл сьогодні дещо стих. Але тільки хіба що: бажаючих особисто продублювати прийом документів багато і сьогодні. І практично у всіх, з ким спілкувалася творча група сайту, НУБіП – у пріоритеті №1. А у Дениса Глушенка, який приїхав з Корсунського району, так і взагалі подвійний: і університету віддає перший пріоритет, і договір на контрактну форму навчання на агробіологічному факультеті – теж № 1. А вибір професії його батько – директор відокремленого структурного підрозділу «Миронівського хлібопродукту» Василь Глушенко – пояснює лапідарно: господарству потрібен хороший агроном! І небезпідставно надіється, що з його сина у НУБіП такий спеціаліст і виросте.

     Київська школярка Любов Рябий, яка подає документи на лісове господарство і мріє стати лісничим, приємно вражена, що на заочній формі у НУБіП є можливість здобути цю освіту за рахунок державного бюджету. Хоча якщо не вийде, готова і на контракт аби втілити мрію в життя. Вже і місце де б хотіла працювати, визначила – на Житомирському Поліссі. Така собі Алеся (пам’ятаєте хіт “Песняров”?) українського гатунку.
     Юлія Химич же зі Сміли бачить своє майбутнє за п’ять років працівником в сфері вищої освіти. Впевнена у своїх знаннях вона обирає фах «Професійна освіта».

  

  

  

  

     І таких упевнених у своїх силах і можливостях молодих людей серед вступників дуже багато.

      Сьогодні ж відбулося і засідання приймальної комісії університету під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка. Перед розглядом порядку денного, він вкотре наголосив: пандемія змушує нас діяти активніше і тому до 1 вересня потрібно оновити і заповнити всі електронні навчальні курси з усіх дисциплін на нашому освітньому порталі - головному засобу дистанційного навчання для студентів університету.
 
      Результати, а вони успішні, складання іспитів вступників до бакалаврату, що мать певні пільги, оголосила відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець. Рішенням приймальної комісії вони допущені до участі у конкурсі. Також 26 осіб успішно склали творче випробування - вони також братимуть участь у конкурсі на вступ на спеціальність "Фізична культура".
 
  
  
 
     Що ж до вступу до магістратури - то маємо 1777 заяв, що більш, ніж на 400 більше минулорічного показника. І це тільки на денну форму навчання, ще 640 бажаючих - на заочну. Як зазначила Лариса Коропець, іспити для всіх вступників будуть проводитися з урахуванням усіх карантинних вимог. Також вона закцентувала на додатковій сесії ЄВІ, яка відбудеться 19 вересня. Бажаючі мають можливість поліпшити свій рівень іноземної мови, відвідавши курси, які організував гуманітарно-педагогічний факультет.
  
  
 
     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на наборі до аспірантри: до 28 серпня триває прийом документів, а з 3 по 8 вересня пройдуть вступні випробування.
  
 
     Підбиваючи підсумки засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко озвучив ряд спільних завдань: вести організовану підготовку до нового навчального року, ретельно ставитися до кадрової політики, завершити наповнення електронних навчальних курсів, контролювати ситуацію в кампусі, системно працювати, активізувати профорієнтацію. На завершення директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида запросив усіх приєднатися до облаштування ботанічного саду.
  
 

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook