Навчаємось і працюємо!

4 серпня 2020 року
Виробнича практика

Щорічно слухачі магістратури першого року навчання спеціальності «Геодезія та землеустрій» закріплюють свої знання в умовах виробництва, здобувають нові, практичні навички та вміння, необхідні для ефективного оволодіння перспективною професією землевпорядника. Поряд з цим, студенти здійснюють підбір матеріалів для написання магістерської роботи та плідно працюють над виконанням завдання на магістерську роботу.

Студенти мають можливість проходити практику як в державних установах та організаціях, так і в приватних установах, діяльність яких пов’язана з розробленням документації із землеустрою, веденням державного земельного кадастру, проведенням природоохоронних заходів, здійсненням моніторингу й охорони земель, геодезично-картографічним забезпеченням землевпорядкування.

Так, Любінецький Богдан опановував тонкощі виробничого процесу проведення геодезичних та кадастрових зйомок в ТОВ "Земля 2000". Він також приймав участь в обробці результатів геодезичних вимірювань та у розробленні технічної і проектної документацій.

Під час виробничої  практики Чіфліклій Юлія поглибила свої практичні навички в розробленні технічних документацій із землеустрою щодо  встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі; технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок, встановлення земельних сервітутів; засвоїла тонкощі розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, щодо зміни цільового призначення.

Танасійсук Валентин проходив практику на підприємстві ПрАТ "ДБК-4", де здобув та розвинув навички роботи з такими приладами як ПВП, ПЗЛ, теодоліт 3Т5КП. Валентин також освоїв методики передачі вісей на монтажний горизонт, розбивки під монтаж стінових панель, виконавчої зйомки плит перекриття. Ним також отримано досвід роботи з проектною документацією.

Лугинець Володимир проходив виробничу практику на підприємстві ТОВ «Лідер Плюс». Під час проходження практики він ознайомився зі всіма процесами виробництва, розпочинаючи від проведення вишукувальних та обстежувальних робіт до видачі замовнику документації із землеустрою: винесення меж земельної ділянки в натуру, кадастрової зйомки, топографічної зйомки, проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки, проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки із зміною цільового призначення тощо.

Цікавою була практика і у Голошви Олександри, яка опановувала тонкощі розроблення документації щодо користування земельною ділянкою з особливим режимом використання.

Косіненко Володимир проходив практику у відділі проблем розвитку землеустрою та земельного кадастру Інституту землекористування НААН України. За період проходження практики Володимир закріпив свої знання у сфері геодезії під час польових зніманнь та землеустрою при винесенні в натуру точок земельних ділянок  на території Обухівського району Київської області. Також, не оминула Володимира і офісна робота - наповнення автоматизованої системи управління земельно-майновим комплексом Національної академії аграрних наук України.

Перелік здобутих навичок, отриманих нових вмінь і знань не закінчується наведеними прикладами. Наразі у магістрів тривають канікули, проте всі вони продовжують працювати, а попереду – навчання й завершальний етап підготовки магістерської роботи.

Запрошуємо студентів-випускників бакалаврату до вступу в магістратуру на спеціальність «Геодезія та землеустрій» факультету землевпорядкування НУБіП України!

 

Світлана Кохан

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook