Підведено підсумки навчальної практики бакалаврів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування»

7 липня 2020 року
    Навчальний рік у бакалаврів першого курсу за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» завершився заліком з представлення результатів навчальної практики з основ публічного управління.

    Доктори наук з державного управління Ірина Грищенко та Сергій Приліпко через ZOOM-конференцію заслухали та оцінили публічні захисти навчальної практики бакалаврів.

    Під час проходження практики, не зважаючи на дистанційний режим, студенти «вживу», через ZOOM-конференцію спілкувалися з керівниками областей, структурних підрозділів міністерств, головами територіальних громад, представниками громадянського суспільства. Це надзвичайно позитивно вплинуло на формування їх світогляду і відношення до майбутньої професії публічних службовців, про що вони зазначили в своїх публічних виступах.

    Так Мар’яна Петерчук, із захопленням доповідаючи про діяльність Волочиської міської ради, на території якої вона мешкає, відзначила, що: «за час навчальної практики змогла систематизувати та поглибити свої знання з основ публічного управління, почала формувати в собі здатність мислити з державницьким підходом, зрозуміла практичну направленість наукових концепцій публічного управління і усвідомила необхідність системності управління та загальнодержавному, регіональному та місцевому рівнях». «Ця практика стала для мене унікальною можливістю наблизитися до професії, про яку я мрію. А спілкування з високопосадовцями органів публічної влади принесли впевненість, що нас чекають на посадах публічних службовців, тобто батьки не даремно платять за наше навчання, а ми гарантовано після отримання дипломів будемо мати перший запис у трудовій книжці за спеціальністю», відзначила Мар’яна.

    Вікторія Гнідко доповідаючи про організацію діяльності Державної служби України з морського та річкового транспорту, місію, основні завдання та функції з кінці доповіді зауважила, що: «на жаль, через карантинні заходи в країні, наша навчальна практика проходила в ZOOM конференції, але це було дуже цікаво, адже уявити, що заступник губернатора чи успішний селищний голова, керівники відділів і управлінь міністерств розмовляють саме з вами на рівних і дають відповідь на ваше питання, перебувають з вами щодня по декілька годин на зв’язку і розповідають про ті речі, які не прочитаєш ніде. Це важко уявити, але нам змогли організувати таку навчальну практику, після якої на 100% впевнюєшся у правильності вибору спеціальності «Публічне управління та адміністрування» для подальшого успішного життя.

    Анастасія Дебкова захищала звіт про проходження практики на базі Білозірської територіальної громади. В своїй доповіді вона відмітила, що навчальна практика дала їй змогу більш поглиблено усвідомити, як функціонує влада в її населеному пункті, як влаштована виборча система, з чого складається рада та як себе правильно поставити в суспільстві, щоб досягти бажаного результату, і вести себе впевнено по життю. «Ця практика була корисною для мене та повчальною, адже я мала змогу поспілкуватися з високопосадовцями органів публічної влади, які змогли досягти своєї мети, та своїм прикладом показали мені, що в житті не потрібно нічого боятись, а діяти та бути лідером і впевнено йти до своєї мрії», підсумувала Анастасія.

    Святослав Тинко захищав звіт з організації діяльності «Укрпошти» і проговорився, що лише «після навчальної практики зрозумів головні переваги своєї майбутньої професії службовця органів публічної влади та усвідомив, що успішний управлінець в органах державної влади чи в органах місцевого самоврядування, це не лише керівник, а й людина з ґрунтовними знаннями і досвідом громадської діяльності». Святослав розповів, що його мама публічний службовець, вірить прийде той час, коли молоде покоління займе посади в органах влади і своїми ґрунтовними знаннями з основ публічного управління змітить ситуаційне, ручне управління державою на системне, стале управління країною і її територіями.

    Всі студенти успішно захистили звіт про навчальну практику і включилися в профорієнтаційну роботу, адже вони, закінчивши перший курс вже зрозуміли, що за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» майбутнє країни, майбутнє всіх населених пунктів, майбутнє всіх людей, що проживають в Україні, і гарантоване успішне майбутнє випускників за цією спеціальністю.

    Студенти просили передати вдячність керівництву університету, що у важкий період тотальних змін, пов’язаних з введеням карантинних заходів, освітній процес не було перервано ні на день. Щодня, на відміну від їхніх однолітків, які навчаються в інших вишах, вони мали можливість здобувати нові знання і бути на постійному зв’язку з викладачами.

    Гарних канікул і міцного здоров'я нашим студентам!

Ірина Грищенко,
доктор наук з державного управління,
керівник навчальної практики з
«Основ публічного управління»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook