Лебський Сергій Олегович

НУБіП України, Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

Кафедра технології м’ясних, рибних та морепродуктів

Спеціальність: 181 «Харчові технології»

Освітньо-наукова програма:  «Харчові технології»

Тема дисертаційної роботи: "Обґрунтування та розробка технології біологічно активних добавок білкової та ліпідної природи із чорноморської трав’яної креветки ".

Керівник: декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції  АПК, д.т.н., професор Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна

Термін навчання в аспірантурі: 14.09.2018-14.09.2022

 

ПУБЛІКАЦІЇ

      Друковані тези, доповіді та інші матеріали наукових конференцій:

1. Тези «Биологическая эффективность липидов гепатопанкреаса черноморской травяной креветки» С.О. Лебский, Л.В. Баль-Прилипко – збірник праць за підсумками VIII Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів. Видавець і виготовлювач НуБіП України, 2019. Отримано сертифікат.

2. Тези «Совершенствование биотехнологии активних соединений из черноморской травяной креветки» С.О. Лебский, Л.В. Баль-Прилипко, сборник итогов республиканской научно-технической конференции «Проблемы и перспективы инновационной техники и технологии», Ташкент, 2019. Получено сертифікат.

3. Тези: «Биологическая эффективность липидов гепатопанкреаса черноморской травяной креветки» С.О. Лебский, Л.В. Баль-Прилипко – збірник праць за підсумками VIII Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів. Видавець і виготовлювач НУБіП України, 2019.

4. Тези: «Вплив терміну зберігання чорноморської травяної креветки на активність колагенази» С.О.Лебський, Л.В.Баль-Прилипко - збірник праць за підсумками VIII Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів. Видавець і виготовлювач НУБіП України, 2020.

5. Тези: «Порівняльна характеристика ліпідів ракоподібних» С.О.Лебський – Сборник тезисов: «Достижения современной науки для развития будущего ‘2020» – Минск: Ёлнать, 2020 – С.52-56. (Серия «SWorld-BelConference proceedings»). сайте https://www.sworld.com.ua/konferbe11/be11-sbor.pdf

6. Тези: « К вопросу комплексной переработке черноморской травяной креветки» Л.В. Баль-Прилипко, С.О.Лебский - The International Scientific and Practical Conference "Problems and Prospects of Innovative Machinery and Technologies in the Agri-Food Sector", Ташкент 2020. Получено сертифікат.

7. Тези: «Характеристика ліпідно-каротиноїдного комплексу з головогруді чорноморської трав’яної креветки» Т.К.Лебська, Л.В.Баль-Прилипко, С.О.Лебський - збірник праць за підсумками 1Х Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів. Видавець і виготовлювач НУБіП України, 2021. Получено сертифікат.

8. Тези: «Удосконалення технології переробки чорноморської трав’яної креветки» С.О.Лебський, Л.В.Баль-Прилипко, Т.К.Лебська - збірник праць за підсумками 1Х Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів. Видавець і виготовлювач НУБіП України, 2021.

9. Тези: «Математичне моделювання процесів екстракції біологічно активних речовин з чорноморської травяної креветки Palaemon adspersus, Ratke, 1837». Лебський С.О., Баль-Прилипко Л.В., Лебська Т.К., Слободянюк Н.М.  Сб. мат. межд. конф. «Modern systems of science and education in the USA, EU and post-Soviet countries ‘2022», США. https://www.proconference.org/index.php/usc

 Статті у наукових фахових виданнях:

1. Стаття «Характеристика стану та перспектив розвитку рибної галузі в Україні» Баль-Прилипко Л., Лебський С. – Журнал «Продовольча індустрія АПК» випуск  № 5, 2017.- с.

2. Стаття «Пищевая и биологическая ценность черноморской травяной креветки palaemon adspersus» Баль-Прилипко Л., Лебський С. – Журнал «Продовольча індустрія АПК» випуск  № 5, 2018.-  28с.

3. Стаття «Белок и аминокислоты в мышечной ткани черноморской креветки под влиянием половых циклов» Баль-Прилипко Л., Лебський Т., Деревянко Л., Лебський С.– Журнал «Продовольча індустрія АПК» випуск  № 1-2, 2019.-  24с.

4. Стаття «Research on biologically active compounds from black sea palaemon adspersus black sea grass Palaemon Adspersus L.V.Ва1-Ргу1урко, S.O.Lebskiy, T.K.Lebska, A.A.Menchinska  Международный научно-технический журнал Химическая технология. Контроль и управление. Ташкент. – 2019. - №3 (87). – С.21-25. (ISSN 1815-4840).

5. Стаття «Биологическая ценность белков некоторых ракообразных» Баль-Прилипко Л., Лебський Т., Голембовская Н., Лебський С. – Журнал «Продовольча індустрія АПК» випуск  № 1-2, 2019.-  24с.

6. Стаття «Липидный профиль черноморской травяной креветки  Palaemon adspersus Rathke, 1837» Лебская Т.К., Баль-Прилипко Л. В., Менчинская А.А., Лебський С.О.  – Журнал «Вопросы питания», том 89, №1, 2020, ст. 96.

7. Стаття «Miniral composition of meat of commercial invertebrates of Odessa Black Sea coast» SWorld, Lebska T.K., Bal-Prilipko L.V., Lebsky S.O., Menchinskaya А.А., Golembovska N.V. 2020,Decembe, №6, Part 2 https://www.sworldjournal.com/index.phpswj/article/biew/p.80-84. Swj06-02-056. DOI: 10.30888/2663-5712.2020-06-02-056.

8. Стаття “Сomparative characteristics of the mineral composition of the meat of the black sea grass shrimp Рalaemon adspersus, Rathke, 1837 in different fishing periods”, Lebska T., Bal-Prylypko L., Lebsky S., Slobodyanuc N. J. Acta Scientific Nutritional Health, 2022, volume 6 Issue 4: 91-102 DOI: 10.31080/ASNH.2022.06.1029 https://actascientific.com/ASNH-6-7.php

9. Стаття «Якість ліпідно-каротиноїдного концентрату з чорноморської  креветки Palaemon adspersus Rathke, 1837» Лебський С. – Міжнародний науково-практичний журнал «Товари і ринки», 2022, №2, 42, С.79-87.

 Монографія

1. Актуальні проблеми рибопереробної галузі: монографія / Баль-Прилипко Л. В., Старкова Е. Р., Лебський С. О., Андрощук О. С.- К.: «Компринт». 2018, 214 с.

Список публічних заходів, де брав участь

1. Сертифікат отримано за участь в науково-практичному семінарі «Безпечність харчових продуктів: законодавство, контроль, стандарти», м. Київ, 21 березня 2019 року.

2. Сертификат 2019 йил 5-6 апрель кун лари «Инновацион техника ва технологияларнинг муаммо ва истикболлари» мавзусидари Республика илмий ва илмий-техник анжуманида фаол иштироки учун.

3. GRASP: The GLOBAL G.A.P. risk assessment on social practice № cert.UK-21/04/16. Data: April 28. 2021.

 Патенти

1. Патент на корисну модель: «Паштети рибні на основі прісноводних риб та рослинної сировини»  Голембовська Н.В., С.О.Лебський,  Л.В.Баль-Прилипко, 2017 р. № 122454, опубліковано 10.01.2018);

2. Патент МПКА61К 35/612(2015.01) А23L 17|40(2016/01) A23L 33/28(2016/01)  UA 142275 U на корисну модель «Спосіб отримання препарату колагенази та біологічно ефективних ліпідів із чорноморської трав`яної креветки PALAEMON ADSPERSUS» Л.В. Баль-Прилипко, Т.К. Лебська. Н.М.Слободянюк, С.О.Лебський. Дата публікації 25.05.2020, Бюл. №10.

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook