Вивчаємо зі студентами ефективні комунікації в команді

24 квітня 2020 року

   Продуктивно використовувати час і оперативно адаптуватися до середовища дистанційного спілкування під час карантину допомагає Zoom-платформа. Навчання у форматі відео-чатів та вправи у месенджерах стають зручними доповненнями освітнього процесу сьогодення.

   Доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, к.е.н. Олена Юріївна Сова 22 квітня 2020 року провела чергову он-лайн лекцію з дисципліни «Управління командою» для магістрів-менеджерів гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.
   На початку лекції студенти щиро подякували викладачці за розміщення на сайті кафедри добірки корисних літературних джерел із сучасного team-менеджменту ( URL: https://nubip.edu.ua/node/75410 ).
   «Тімбілдинг» є інструментом підвищення ефективної діяльності команди, і успішно використовується для моделювання життя всередині колективу. У запропонованій лекторкою діловій грі «Розміщення типів ролей у команді» Денис Сінгаєвський і Вікторія Малиш були на занятті найбільш активними студентами!
   На лекції було озвучено характерні проблеми і фактори ефективності віртуальних команд. Коментуючи криву командної ефективності, Вікторія Мелащенко доповіла про ознаки віртуальних команд, адже при обмеженнях на колективні зібрання, які зараз мають місце у всьому світі, багато ділових рішень приймається саме при дистанційному спілкуванні.
   Олександра Лещенко та Олеся Колтунова прийняли участь в обговоренні моделі «Три кола командного лідерства» і описали мотиваційні процеси всіх сфер перетину цих кіл.
   Спираючись на дослідження П. Ленсіоні, лекторка унаочнила приклади позитивної та негативної взаємодії у команді, і Ростислав Майборода з Тетяною Сусло охарактеризували потужну та дієву авторську методику подолання п’яти головних вад колективної роботи.
   Під час обговорення лекційного матеріалу ‒ студенти, які були присутні на організованому 3 квітня кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту вебінарі з управління проєктами (URL: https://nubip.edu.ua/node/74407 ), пригадали з побаченої презентації таблицю відмінностей у функціях керівника і лідера проєкту, а Валентина Савчук і Маргарита Виноградова надали вірні відповіді на тематичні підсумкові запитання лекторки.
   Матеріали он-лайн заняття сформували у студентів необхідний рівень розуміння комунікаційних основ у команді та заклали підґрунтя для вивчення в подальшому стратегій управління конфліктами.
   У рамках вивчення дисципліни «Управління командою» Віктор Лукашенко та доцент, к.е.н. Олена Юріївна Сова підготували у співавторстві наукову статтю на тему: «Управлінські аспекти формування проєктної команди», яка буде опублікована у фаховому збірнику «Економічний простір» у травні 2020 року.
   Дякуємо активним студентам за ініціативність та високий рівень самоорганізації майбутніх фахівців професійного спрямування «Менеджмент».
 
Олена Сова,
доцент кафедри виробничого та
інвестиційного менеджменту
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook