Грунтознавці забезпечують викладання навчальних дисциплін і практик з використанням сучасних дистанційних технологій

15 квітня 2020 року
     Викладачі кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К.Шикули в умовах карантину проводять активну роботу із студентами агробіологічного факультету.

     Студенти 4 курсу спеціальності 201 «Агрономія» спеціалізації «Агрохімія та ґрунтознавство» вивчають дисципліну «Технології раціонального землекористування». Забезпечує викладання дисципліни доцент кафедри Олена Піковська. Під час дистанційного навчання основна робота проводиться на авторському електронному навчальному курсі https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1207.

     Дуже актуальним в організації дистанційного навчання є функціонування в НУБіП України платформи Elearn.nubip.edu.ua, оскільки на її базі розміщені практичні та самостійні роботи, а також лекції, що містять структуровану інформацію щодо інформаційних джерел, завдання, критерії оцінювання. Розробка електронного курсу вимагає великих затрат часу та енергії викладача, особливо складання тестів, проте в подальшому дисциплінує роботу як НПП, так і студентів. Хотілося б подякувати працівникам Центру дистанційних технологій Максиму Мокрієву та Ірині Хлястіковій за наявні зразки, а також змістовні та корисні матеріали на Moodle Школа на каналі YouTube.
     Студенти мають можливість засвоювати теоретичний матеріал за допомогою розроблених лекцій, презентацій, а також додаткових матеріалів із тем курсу у вигляді активних гіперпосилань на електронні ресурси, в тому числі на YouTube.
     Лекції, практичні роботи із дисципліни «Технології раціонального землекористування» проводяться також у форматі відеоконференцій в реальному часі на платформі ZOOM.

     В умовах карантину особлива актуальним є підтримання контакту викладача із студентами. У допомозі в цьому стає обмін повідомленнями на форумі ЕНК. Проте, деяким студентам зручніше використовувати месенджер Viber для обміну повідомленнями, де вони можуть з викладачем вирішувати всі поточні питання щодо виконання робіт.

     Особливу подяку хотілося б висловити старості групи Валерії Алєксєєвій, яка створила групу у Viber із студентами та викладачами та всіляко допомагає з організацією навчального процесу. Також слід відзначити роботу найбільш активних і відповідальних студентів: Христини Воронкової, Максима Ковальчука, Антона Рудя, Діани Максимчук, Ярослава Сологуба.

     Слід відзначити, що в агрономів першого та другого курсів навчання розпочалися навчальні та навчально-ознайомчі практики, які в нинішніх реаліях також проводяться у дистанційному режимі. Доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К.Шикули Валерій Носенко проводить практику із використанням різних ресурсів, в тому числі студенти опановують методи морфолого-генетичного аналізу грунтів за допомогою відеоматеріалів, онлайн-ресурсів на платформі ZOOM та методичних матеріалів.

     Студентам агробіологічного факультету бажаємо міцного здоров’я та оптимізму!!!

Піковська О.В., Носенко В.Г.,
кафедра ґрунтознавства та охорони
ґрунтів ім. проф. М.К.Шикули

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook