Дистанційне навчання під час карантину очами студентів 4 курсу спеціальності комп’ютерна інженерія

30 березня 2020 року

Іващенко Володимир, студент 4 курсу спеціальності  комп’ютерна інженерія (КІ), майбутній фахівець в сфері інформаційних технологій.

- В чому схожість і відмінності між дистанційним навчанням та реальним?

Різниця між реальним та дистанційним навчанням не така велика як може здатися на перший погляд. В оффлайн аудиторії ми піднімаємо руку, говорим з викладачем, беремо участь в діалогах та виконуємо завдання на закріплення. Все з усього перерахованого ми можемо робити й в онлайн режимі.

Але для мене як майбутнього комп’ютерного інженера важливо не тільки теорія, а й практика роботи, безпосередньо, з обладнанням, а це можливо лише в спеціально облаштованих аудиторіях.

- Чи завжди є можливість використання дистанційного навчання?

Здебільшого, все, що викладається нам в аудиторію можна легко перенести у віртуальну форму, тим більше для фахівців в сфері інформаційних технологій це взагалі не є проблемою. Що до доступності, то я вважаю, що в теперішній час кожен студент має доступ до глобальної мережі, а в людей, які обрали для себе саме цю сферу, взагалі, не має викликати ніяких питань.

- Які з методів дистанційного навчання Ви вважаєте найбільш доцільними?

Наші викладачі (проф. Лахно В.А., доц. Блозва А.І., Смолій В.В., Місюра М.Д., та ін.) використовують різні платформи для проведення онлайн занять студентам і всі мають свої плюси та мінуси.

Найбільш зручними  як на мене є Webex Meeting з своїми різноманітними можливостями та університетський портал “elearn.nubip.edu.ua”, на якому зручно проводити онлайн тестування. Також доцільним було створення у хмарних сховищах бібліотек з усіма необхідними матеріалами для навчання, що економлять час на їх пошук.

 

бесіду вів куратор 4 курсу КІ - Андрій Блозва,

доцент кафедри КСіМ

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook