Студенти 2 курсу спеціальності "Туризм" пізнають Україну по новому

25 лютого 2020 року

 

   18 лютого 2020 р студенти другого курсу спеціальності «Туризм» у ході вивчення дисципліни «Музеєзнавство» відвідали Інтерактивну виставку в Києві, яка розмістилася на території Центрального залізничного вокзалу, Ukraine WOW. Ukraine WOW – це 3900 кв.м вау-інсталяцій, експонатів та інтерактивів, присвячених усьому найкращому в Україні. Ukraine WOW – спроба наново відкрити свою країну, ще раз переконатися в тому, наскільки вона прекрасна. І нарешті усвідомити, що Україна може бути «вау» настільки, наскільки «вау» є ми самі.


     Зайшовши до музею, нас зустріла чудова експозиція у вигляді висячих «ексклюзивних» валіз. Звісно, ми не змогли пройти повз, не зробивши фото. 
Наступним об’єктом, який привернув нашу увагу був плацкартний вагон. Саме нам посміхнулася фортуна і кожен з нас виграв в лотерею свій «щасливий» квиток. 
   Наступним, що ми помітили, були «чорні квадрати». Зазирнувши в середину, кожен може побачити пейзажі різних міст України. Потім нас вирішили перевірити на знання. Ми проходили квест всліпу. За чорною ширмою були заховані найвідоміші архітектурні пам’ятки України. На дотик ми повинні були розпізнати ці об’єкти та назвати їх.


   Чи відомо вам щось про успіх? Про безліч неспаних ночей, про кохання до смерті? Про пристрасть до своєї справи, коли вважається ніби самі кістки палають? А про любов до рідної землі? Так, так, про ту саму, вічно незбагненну. Ця виставка – шлях у казку, таку ж як в дитинстві. Можна було не поспішати і дозволити потягу твого серця проїхати кожною зупинкою. Найбільш щемливо в мені відізвався монолог Богдана Ступки – « Я люблю Україну». А починався він так: « Мені пощастило, я бачив світ. Я бачив величну Амазонку, але подих у мене перехоплює від спокійної величності Дніпра…» (О.Хрещенко). 
    Цікаво, несподівано, пізнавально, патріотично, креативно! Подяка всім, хто організовував і реалізовував цей проект! Виставка цікава і для дорослих і для дітей (Є.Верета).
    Під час відвідування виставки Ukraine WOW я отримала багато позитивних емоцій та незабутніх вражень. Перебуваючи там, ми мали можливість побачити цікаві місця за допомогою окулярів віртуальної реальності, почути розмови подорожуючих, перевірити свої знання про історію та культуру України, побувати в захоплюючих місцях нашої країни, поспілкуватися з незнайомими людьми, побачити СЕРЦЕ України, а також впіймати білет до іншого міста. Ця виставка допомогла мені переконатися в тому, що подорож нашою країною – це можливість побувати в різних місцях та відчути їх атмосферу, яка має неповторні особливості в кожній місцевості (Д. Брик).


    Виставка Ukraine WOW на залізничному вокзалі дуже захоплююча. Там я побачила дуже багато фото зон: Фотозона з валізами, Фотозона «Купе», Рожевий вагон зсередини, «Тунель кохання», «СерцеУкраїни» та інше. Цікаві локації: «Київ-Пасажирський», Куб з пейзажем України, Хата-мазанка Поліни Райко. Найбільше мені сподобалось це Тунель кохання, виглядає дуже захоплююче і природно (В. Григорович).
    Виставка дуже пізнавальна і цікава. Зібрано величезний інформаційний матеріал, який представлений з великою любов'ю. Дуже хотілося б, щоб ця виставка залишилася працювати на постійній основі, з можливістю поповнення. Вона виховує патріотизм і почуття гордості за Україну, кожен там повинен побувати (В. Мороз).


    У таку подорож нашою країною ми ще не вирушали – вона постала цікавою «як малому, так і старому», тут знайшли для себе багато цікавого та інформативного як фахівці, так і пересічні громадяни.

Людмила Лановюк
 
 

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook