Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков пройшов стажування на Рівненщині

29 січня 2020, 13:47

     Вже традиційно у січні місяці для керівників структурних підрозділів НУБіП України проводяться навчання і виїзні стажування. Головною метою цих заходів є поглиблення університетської співпраці, вивчення досвіду організації освітнього процесу, змісту фахової і практичної підготовки студентів, міжнародної діяльності тощо. Цього року декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков проходив стажування на базі Інституту агроекології та землеустрою Національного університету водного господарства та природокористування.

     Довідково: Національний університет водного господарства та природокористування пройшов шлях від гідротехнічного училища до провідного вищого навчального закладу України. Наразі він єдиний в державі вищий навчальний заклад, який готує фахівців для галузі водного господарства. Поряд з цим, тут готують і фахівців за спеціальністю 193 Геодезія та землеустрій. До речі, в рейтингу університетів за обсягом державного замовлення у 2019 р., на підготовку бакалаврів за цією спеціальністю, НУВГП був на третьому місці, випередивши Львівську політехніку.

     Стажування проходило на базі Інституту агроекології та землеустрою, який очолює Алла Прищепа. В інституті навчається понад 1200 студентів денної і заочної форми навчання. Їхню підготовку забезпечують 9 кафедр. Дві з них (геодезії та картографії; землеустрою, кадастру, моніторингу земель та геоінформатики) спеціалізуються на підготовці бакалаврів і магістрів за спеціальністю "Геодезія та землеустрій". Готують на базі інституту не лише землевпорядників і геодезистів, а й фахівців за спеціальностями: "Екологія", "Технології захисту навколишнього середовища", "Лісове господарство", "Водні біоресурси та аквакультура", "Агрономія", "Готельно-ресторанна справа", "Туризм".
     Під час зустрічі з Аллою Миколаївною особливу увагу було відведено питанням вступу до магістратури, навчанню за подвійними дипломами. Не оминули й питання акредитації освітніх програм, розроблення навчальних планів, "вільної траєкторії" студента. Поділилася директорка інституту і досвідом співпраці з міжнародними партнерами зокрема з Політехнікою Свентокшиською (м. Кельце, Польща). Співробітництво відображено у спільних конференціях, наукових публікаціях, обміні студентами і викладачами, практиками.

 

     Результатом стажування в Інституті агроекології та землеустрою Національного університету водного господарства та природокористування, стало домовленість з поглиблення співпраці в освітній діяльності та виконанні наукових досліджень. Зокрема на 2020 рік домовились продовжити роботу з удосконалення навчальних планів, підготовки і публікації результатів наукових досліджень, участі у круглих столах та ін.

     Перебуваючи на Рівненщині, Тарас Євсюков як куратор Рівненського коледжу НУБіП України, взяв участь у черговому засіданні адміністративної ради коледжу, що відбулася 27 січня 2020 р. Директор коледжу Ярослав Корсун виніс на порядок денний найважливіші питання життєдіяльності навчального закладу. Його заступник з навчальної роботи Василь Царук доповів про результати зимової заліково-екзаменаційної сесії, зазначивши, що із 1462 студентів коледжу лише одна студентка має академічну заборгованість. Головний бухгалтер коледжу Олена Черначук-Семенишина повідомила учасників наради, що фінансування закладу у 2020 році збільшиться на 4 млн грн, а в середньому місячний оклад викладача (без вислуг) зросте і становитиме 6 тис. грн.).

  

     Тарас Євсюков у своєму виступі доніс до колективу коледжу основні завдання озвучені ректором Станіславом Ніколаєнком. Саме вони визначають подальший розвиток університету і його відокремлених підрозділів у майбутньому. В першу чергу, це орієнтування випускників коледжів на здачу ЗНО. Кожен викладач повинен докладати зусиль на підготовку випускника і робота повинна носити системний характер. Друге, переконати випускників бакалаврату (до речі у Рівненському коледжі цього року їх близько 200) вступати до магістратури. Адже аргументів більш ніж достатньо – це і запровадження на окремі спеціальності індикативної вартості контракту (60-70-80% до собівартості, а це до 70 тис. грн в рік), а також запровадження єдиного вступного іспиту з іноземної мови. До останнього потрібно серйозно готуватися та знаходити можливість введення інтенсивних курсів з англійської мови для підготовки до складання ЄВІ.


     На завершення зустрічі, Тарас Євсюков додав, що 2020 рік не буде легким і вимагатиме від кожного ще більше зусиль для досягнення успіху, а потенціал для розвитку у трудового колективу Рівненського коледжу НУБіП України є!

 

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook