Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту: здобутки 2019 року, плани на майбутнє

28 грудня 2019, 12:17

2019 рік для кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту виявився багатим  на освітні та наукові  події, сповненим  новаторських пошуків,  насиченим цікавими зустрічами завдяки плідній праці та ентузіазму науково-педагогічного колективу на чолі з доктором економічних наук, професором, членом-кореспондентом НАН України Лідією Василівною Шинкарук.

Освітня програма «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» зі спеціальності 073 «Менеджмент» набула надзвичайної популярності серед вступників до магістратури завдяки практичній спрямованості та інноваційним методикам, які застосовують у підготовці фахівців. Якість професійної підготовки магістрів забезпечується завдяки систематичному удосконаленню структури навчального процесу, розробленню нових освітніх продуктів, впровадженню компетентнісного підходу із одночасним розширенням прогресивних освітніх технологій і методик викладання із використанням можливостей інформатизації та комп’ютеризації.

Програма набуває популярності не лише серед українців, а й іноземців: студенти з різних куточків світу, зокрема Пакистану, Бангладеш, Республіки Кот-д’Івуар обрали її для здобуття ступеня магістра. Серед дисциплін нової англомовної освітньої програми: «Управління проектами та проектними ризиками», «Управління проектами Start-Up», «Міжнародні програми та гранти», «Формування та розвиток проектної команди», «Інвестиційний менеджмент»,  «Макроекономічний аналіз і стратегія інвестицій» тощо.

Водночас магістри мають унікальну можливість отримати подвійні дипломи за угодами, укладеними Національним університетом біоресурсів і природокористування України із Поморською академією (Польща) та Університетом Foggia (Італія).

2019 року кафедра зміцнювала та розвивала співпрацю з Поморською академією (м. Слупськ, Польща) на якісно новому рівні: підтверджено домовленості про навчання українських студентів в академії за програмою подвійних дипломів, визначено пріоритетні напрями для обміну науково-педагогічними працівниками та студентами, практичні заходи щодо розроблення та реалізації програми навчання в бакалавратурі та магістратурі за напрямами «Кризове управління» та «Безпека підприємств» і конкретні тематики спільних досліджень для розвитку наукових проектів.

Цього року вже десять випускників магістратури освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» успішно захистили випускні роботи магістрів у Поморській академії за магістерською програмою «Національна безпека» та отримали європейські дипломи.

Розширення міжнародного співробітництва зі світовими університетами є одним із пріоритетів розвитку факультету аграрного менеджменту загалом і кафедри зокрема. Цього року доцент кафедри К.А. Алексеєва успішно пройшла наукове стажування у Словацькому аграрному університеті (Slovak Agrarian University).

Проблема розширення міжнародного співробітництва у підготовці проектних менеджерів була у фокусі уваги і Міжнародного форуму проектних менеджерів «Співпраця освіти та бізнесу в умовах євроінтеграції: проектний підхід», проведеного з ініціативи кафедри разом із громадською організацією «Асоціація проектних менеджерів України». Партнерами  форуму виступили: Центральноєвропейська академія навчань та сертифікації (CEASC), Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана, Інститут модернізації змісту освіти МОН України, Міжнародний інститут менеджменту MIM-Київ, Навчально-науковий інститут бізнес-технологій «УАБС», Uczelnia Nauk Spolecznych (Lodz, Polska), Akademia Ignatianum (Krakow, Polska).

Форум зібрав кращих експертів та спікерів, серед яких – представники бізнесового та освітнього середовища, профільних асоціацій та об’єднань роботодавців, органів місцевого самоврядування, міністерських структур, департаментів і директоратів. Активними учасниками форуму були магістри освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», а також студенти різних спеціальностей нашого університету, які отримали унікальну можливість долучитися до професійної когорти проектних менеджерів-практиків, поставити питання провідним експертам у цій галузі, почути корисну інформацію щодо актуальних потреб ринку праці.

Заходи такого формату є чудовим майданчиком для обміну думками та досвідом провідних представників науки, освіти та бізнесу.

Не менш важливою подією стала чергова Міжнародна науково-практична конференція «Інклюзивний розвиток національної економіки: глобальні тенденції, можливості України та роль агропродовольчого сектору», що її вже втретє проводить кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту в стінах НУБіП України. Конференція зібрала наприкінці року передову наукову спільноту для обговорення актуальних економічних проблем, сучасних тенденцій і перспектив розвитку світової та національної економіки, чим викликала широкий резонанс у наукових колах України та за кордоном.

Цього року втретє кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту в колаборації з кафедрою соціальної роботи та реабілітації зібрала студентів, аспірантів і молодих учених на Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Роль молоді у розвитку АПК України».

Співробітники кафедри та магістри освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» беруть активну участь і в інших міжнародних та всеукраїнських конференціях, інноваційних виставках, самітах, фестивалях. Зокрема, цьогоріч вони взяли участь у:

ІІ щорічній конференції наукової молоді «Економічне майбутнє України», яку організувала Українська асоціація Римського клубу спільно з Київським міжнародним економічним форумом:

VII Національному Форумі «Бізнес і університети: Future of work»:

ІІІ форумі for ELT Professional «Reforming higher education in Ukraine»:

круглому столі «Проєктна освітня діяльність як засіб швидкого реагування на сучасні виклики суспільства в умовах децентралізації освіти» на 11-ій Міжнародній виставці «Інноватика»:
 

Навчання за програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» – це не лише перспектива отримання подвійних дипломів, а й можливість розвивати навички пошуку потенційних інвесторів та проведення переговорів, підготовки заявок до міжнародних програм і грантів, побудови фінансових моделей інвестиційних проектів. Тому кафедра систематично організовує зустрічі, тренінги та воркшопи з успішними менеджерами провідних компаній. Цього року з ініціативи кафедри відбулися:

тренінг з проектного менеджменту з Кирилом Клименком, старшим проектним менеджером Офісу реформ Кабінету Міністрів України:

зустріч із Вікторією Грімен, менеджером відділу сирів Норвезької компанії MENY AS, власницею Norges Gruppen у Бергені, Норвегія:

зустріч із Головою Регламентного комітету Ради Європи, членом Парламентської Асамблеї Ради Європи, членом Литовського парламенту, дипломатом Егідіусом Варейкісом:

тренінг із проектним менеджером SoftServe Юлії Мазур на тему «Управління проектами: методологія та особливості бізнес-практики».

Високий професіоналізм викладачів, чітко спланована освітня програма, інноваційні методики, ознайомлення студентів із досвідом провідних науковців та успішних підприємців дозволили досягти гарних результатів. Наші студенти гідно представили наукову школу кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Менеджмент організацій і адміністрування» й посіли призові місця.

Високий рівень фахової підготовки підтвердили студенти освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» під час захисту магістерських робіт. Члени комісії відзначили, що всі проекти магістрів відповідають  актуальним викликам сучасності, розроблені на основі реальних кейсів комерційних організацій та розвитку власного бізнесу й вирізняються креативними рішеннями.

Важливою цьогорічною подією є й те, що вперше за освітньою програмою навчалися іноземні студенти із Кот-Д’Івуару та Пакістану, які також успішно захистили проекти англійською мовою.

Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту готова прийняти на навчання нових студентів, тому протягом року провадила потужну профорієнтаційну роботу в школах, ліцеях, гімназіях м. Києва та Київської області.

2020 рік кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту зустрічає новими планами з організації набору студентів, поглиблення їхньої практичної підготовки та розширення можливостей працевлаштування, підтримки наукових і проектних студентських ініціатив, удосконалення напрямів наукової та навчально-методичної роботи, розвитку міжнародної діяльності та впровадження інноваційних підходів у проведення заходів із популяризації навчання в нашому університеті. В новому році заплановано також розширення діяльності навчально-наукової лабораторії з інвестиційного проектування у напрямі надання науково-консультаційних, дорадчих та інших послуг, пошуку інвесторів для реалізації проектів студентів і науково-педагогічних працівників кафедри та факультету аграрного менеджменту. 

Лідія Шинкарук,
завідувач кафедри
виробничого та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook