Практичне заняття для учнів Ірпінського академічного ліцею НУБіП України

9 грудня 2019 року

У рамках співпраці ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» - Ірпінський академічний ліцей НУБіП України 9 грудня 2019 року викладач циклової комісії маркетингу і торгівлі к.с-г.н. Поцелуйко М.П. провів практичне заняття на тему: «Визначення органолептичних і фізико-хімічних показників якості олії соняшникової на відповідність ДСТУ 4492:2005» для учнів 9-А класу.

Перед початком заняття педагог ознайомив учнів з можливостями навчальної лабораторії «Дослідження якості харчових продуктів» та провів інструктаж з техніки безпеки. Ліцеїсти активно долучилися до визначення органолептичних показників якості досліджуваного зразка олії, вивчили методику приготування розчину гідроксиду натрію (NaOH) концентрації 0,1 моль/дм3  та приготували вищезазначений розчин. Наступним не менш цікавим етапом було визначення кислотного числа зразка олії: за допомогою електронних вагів AS 220/C учні приготували наважку олії, розбавили олію сумішшю етилового спирту та ефіру і перейшли до титрування досліджуваного зразка розчином  NaOH концентрації 0,1 моль/дм3. Завершили заняття розрахунком кислотного числа за допомогою формули, що дало можливість зробити кваліфіковані висновки щодо відповідності досліджуваного зразка олії на відповідність ДСТУ 4492:2005.

Учні 9-Б та 9-В класів досліджували якість меду натурального на відповідність нормативним документам.

Висловлюємо щиру подяку всім, хто долучився до проведення заняття та сподіваємося, що отримані знання ліцеїсти застосовуватимуть у майбутньому.

 

Вінник І.В.,

голова циклової комісії маркетингу і торгівлі

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook