Магістри факультету землевпорядкування представили дослідження, що успішно впроваджують на виробництві

15 грудня 2019 року
     З 9 по 14 грудня тривали захисти магістерських робіт на факультеті землевпорядкування. Традиційно, пройшовши усі попередні етапи індивідуального плану, фінішували перед екзаменаційною комісією на чолі з професором Миколою Талавирею.

     Як ми вже писали раніше, багато магістрів паралельно з навчанням мають роботу за фахом. Тому більшість робіт – науково-прикладного характеру. Наприклад, Михайло Потьомко та Дмитро Рудякевич презентували топографо-геодичні розробки та 3D-моделі об‘єктів нерухомого майна столиці, Софія Алексєєнко створила містобудівну документацію для новоствореної об’єднаної громади, Тетяна Кравчук розробила землевпорядну документацію для агрохолдингу, Анна Капустюк створила ГІС модель раціонального використання та охорони земель агрогосподарства. Деякі дослідження стосувалися еколого-економічних особливостей землекористувань, нормативного та експертного оцінювання земель населених пунктів, розроблялися бази даних для різнорангових територій тощо.

  

     Приємно, що кожна робота має певну інноваційну складову та успішно пройшла перевірку на академічну доброчесність.

     На захистах був присутній проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який теж задавав питання магістрам під час обговорень. Висловив свою думку та вів професійну дискусію з майбутніми фахівцями.

     Магістри показали високий теоретичний рівень та належну практичну підготовку випускників. Результати, якими оцінила екзаменаційна комісія представлені наукові доробки, були позитивними. Що викликало задоволені посмішки у наших магістрів. Для них - це завершальна сходинка їхнього навчання в НУБіП, а для колективу факультету землевпорядкування - результати спільної плідної праці.

     А вже 24 грудня 54 магістри землевпорядники отримають свої дипломи.

Наталія Мединська,
доцент кафедри земельного кадастру

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook