У НУБіП відбулася зустріч із Максимом Кідруком

21 листопада 2019, 20:30
НУБіП України

21 листопада в конференційній залі 3-ого корпусу відбулася зустріч з українським письменником Максимом Кідруком, під час якої він презентував аудиторії свою нову книгу під назвою «Доки світло не згасне назавжди», що з'явилась у книгарнях у вересні цього року.

Максим Іванович Кідрук – автор науково-фантастичної літератури, який працює у жанрах тревелогу та технотрилеру, є популяризатором науки, мандрівником. Його книга під назвою «Бот», видана друком у 2012 році, стала першим українським технотрилером і увійшла до ТОП-20 мережі книгарень «Є». А відомий тревелог «Мексиканські хроніки. Історія однієї Мрії» у 2009 році здобув ІІ премію на конкурсі «Коронація слова».

На цій зустрічі автор розповів про структуру своєї нової книги, яка є одночасно соціальною драмою і фантастикою з жорстким науковим підґрунтям, а також поділився історією життя і відносин двох сестер – Шаяни та Шанії Дженкінс, яка і надихнула його на цю роботу. Також він розкрив основні ідеї, що лягли в основу книги.

Крім того, Кідрук привернув увагу викладачів та студентів до створеного його командою мобільного додатку, завдяки якому книгу тепер можна прочитати онлайн. Цей невеличкий задум був реалізований задля того, аби популяризувати літературу серед молодих людей і, як сказав сам письменник, «підкласти книгу під їх смартфон». Згідно з його словами, цей додаток містить велику кількість фішок, які допоможуть читачам повніше осягнути роман та заглибитись у його світ.
Наприкінці зустрічі чоловік презентував присутнім буктрейлер до книги, а також люб'язно дав відповіді на декілька запитань. З їх контексту стало зрозуміло, що Кідрук є досить активною особистістю і любить подорожувати, адже саме таким чином черпає натхнення для своїх книг. Та попри прохання шанувальників розповісти про подальшу долю улюблених героїв, він все ж не став «спойлерити», зауваживши, що тоді буде просто не цікаво читати.
Завершив свій виступ Максим Кідрук такими словами: «Я живу тим життям про яке мріяв. Я – приклад, напевно, щасливої людини, в тому контексті, що я щоранку встаю з усвідомленням того, що я на своєму місці».

Слід зауважити й те, що після завершення презентації всі охочі мали можливість сфотографуватись з письменником, а також одними з найперших отримали підписаний екземпляр особисто від Максима Кідрука.

Ольга Ткач,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook