Науковий дебют першокурсників: до 120-річчя утримання і розведення коней Пржевальського в Україні

22 листопада 2019, 9:00

21 листопада 2019 року першокурсники-майбутні лікарі ветеринари мали науковий дебют під час науково-практичної конференції "Коні Пржевальського – минуле, сьогодення і майбутнє", присвяченої 120-річчю утримання і розведення коней Пржевальського в Україні. "Це надзвичайна честь, взяти участь у такого масштабу заході, – діляться враженнями першокурсники-ветеринари. – У нас три пари з української мови за професійним спрямуванням тривала підготовка до цієї значущої події, ми допізна листувалися із доцентом Веронікою Василівною Чекалюк: готували свої тези і доповіді, статті та артефакти".

Кінь може робити красиві речі, дивовижні речі, якщо ви навчитеся просити його правильно. Справа в тому, щоб спробувати розкрити його здібності, а потім змусити зробити щось. Більш того, змусити зробити, тому що він сам цього хоче. Тому що, коли у нього виходить, він відчуває себе на вершині світу. (Джорджо Мойес «Танцююча з кіньми») Отже, не дивлячись на сьогоденний розвиток світу, коні продовжують відігравати немалу роль в житті людства! Вони задіяні в багатьох аспектах нашого життя: спорті, творчості, техніці та ін. По мірі змін, що відбувалися у світі, та з  розвитком промисловості, зникла необхідність у активному використанні коней, як робочої сили, проте захоплення і любов, що ми відчуваємо до цих тварин, залишаються з нами назавжди!

Що змушує людей віками проводити стільки часу поряд із кіньми? Лише необхідність? Але чому тоді Олександр Македонський назвав місто на честь свого коня? Сьогодні я хочу трішки розповісти про цих чудових створінь – коней. Як вони виникли? Які вони бувають? Чи може принц приїхати на білому коні? В давні часи коні були для наших предків всього лише джерелом їжі, але з плином часу, багатьох тисячоліть, стали надійним другом людини в різних проявах її життєдіяльності! Історія коней починається приблизно 60 млн. років тому назад. А ми любимо їх сьогодні ще більше. Дякуємо НУБіП за цікаві пари і наукові зустрічі. Пишаємося нашим університетом.

Члени гуртка "Юний журналіст", студентки факультету ветеринарної медицини

Шкумат Марина, Балахонова Марина, Пугач Анастасія


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook