СТУДЕНТИ 1 КУРСУ 13 ГРУПИ ВІДВІДАЛИ МУЗЕЙ «КИЇВСЬКА ФОРТЕЦЯ»

4 листопада 2019, 9:10

Студенти 13 групи 1 курсу факультету ветеринарної медицини разом з наставником, старшим викладачем кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Т. Л. Савчуком відвідали музей «Київська фортеця».
Київська фортеця — історико-архітектурна пам'ятка. Комплекс фортечних споруд XVIII–XIX століття, розміщений на пагорбах високого правого берега Дніпра, обмежених з півночі Кловським яром, з півдня і заходу — схилами долини р. Либідь.


Музей створений у 1927 році. Він — одна з найбільших у світі кам'яно-земляних фортець, яка збереглася до наших днів. В експозиції музею представлена найбільша в Україні колекція військово-історичної мініатюри.
Студенти змогли побачити і пройти стежками історії, починаючи найдавнішої пам'ятки середньовічного, якою є оборонні мури з вежами навколо Верхньої лаври (кінця XVII століття). До новітніх фортифікаційних систем Васильківського укріплення. Окремі споруди Київської фортеці нерозривно пов’язані з історією визвольного і революційного рухів.
Також студенти відвідали історико-революційний музей пам’ятку «Косий капонір».

Студентам було дуже цікаво побачити таку колекцію військово-історичних мініатюри та з нетерпінням чекають на наступну екскурсію.

Куратор 13 групи 1 курсу Т. Савчук
Заступник старости групи К. Сержант

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook