Збори представників команд змагань з шахів за програмою спартакіади студентів НУБіП України 2019-2020 навчального року

28 жовтня 2019 року
Навчальний корпус №9, кафедра фізичного виховання

    31 жовтня 2019 року (четвер) о 1500 в навчальному корпусі №9 відбудуться збори представників команд 63-ої спартакіади студентів НУБіП України з шахів. Початок змагань з шахів з 4 листопада 2019 року.

     Порядок денний зборів:

оголошення регламенту турніру і місця проведення;
• жеребкування команд;
• інформація з організації і проведення змагань: роз’яснення умов Положення про змагання, правил проведення змагань.

Витяг з регламенту проведення змагань з шахів.

Змагання командні. Місце змагань оголошує головний суддя на зборах представників команд. У змаганнях беруть участь збірні команди факультетів/ННІ. Склад команди 6 осіб (з яких має бути не менше ніж 2 студентки, які грають на 5-ій і 6-ій дошках) і до 6 запасних, всього до 12 осіб. На п’ятій і шостій дошках грають тільки жінки. До кожного туру допускаються команди, які мають не менше трьох учасників. Дозволяється робити дозаявку в ході турніру.

Основний склад визначається за першим туром або за заявкою. Гравець основного складу має надалі грати тільки на тій же дошці. Запасний учасник може замінити будь-якого учасника основного складу в ході змагань. Запасний учасник може грати на будь-якій дошці. Переміщення учасників основного складу у ході змагань по дошках забороняється. Регламент очікування команд суперника – 15 хвилин, після чого команді, яка не з`явилася на тур, може бути зарахована поразка. Контрольний час гри 30 хвилин на партію. Якщо партію не завершено протягом 30 хвилин гра продовжується за шаховим годинником, суддя встановлює суперникам по 5 хвилини на завершення партії. За ігровий день команди грають 2 тури.

 Учасники. У спартакіаді студентів НУБіП України беруть участь студенти, слухачі магістратури, аспіранти денної форми навчання, випускники магістратури, аспірантури поточного навчального року. Під час змагань усі учасники повинні мати при собі документ, який засвідчує приналежність спортсмена до команди: студентський квиток або залікову книжку студента, посвідчення аспіранта і пред`явити документ на вимогу головного судді змагань.

Заявки на участь у змаганнях підписані деканом факультету або директором ННІ, завірені печаткою факультету/ННІ, подаються головному судді змагань на зборах представників команд або безпосередньо перед початком першої гри команди. Зразок заявки на змагання з шахів розміщено на сайті НУБіП України на сторінці Спорт/ Положення про змагання, бланки заявок.

Головний суддя змагань з шахів Прохніч Валерій Миколайович старший викладач кафедри фізичного виховання, відповідальний за підготовку збірної команди студентів НУБіП України з шахів; головний секретар Пархоменко В’ячеслав Кузьмович старший викладач кафедри фізичного виховання, спортивний суддя національної категорії.


 

В’ячеслав Пархоменко,
старший викладач кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультету,
головний секретар спартакіади студентів НУБіП України

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook