З ПРАГНЕННЯМ ДО ДУХОВНОСТІ

23 вересня 2019, 10:30
НУБіП

 23 вересня на базі нашого університету відбулося засідання   круглого столу «Патріотизм і духовність у сучасній Україні» , у якому взяли участь Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній ректор Київської православної богословської академії, голова Управління духовної освіти і богословської науки Православної Церкви України протоієрей Олександр Трофимлюк та проректор з наукової роботи КПБА протоієрей Віталій Клос.

                                                  
 
            Духовним гімном України «Боже великий, єдиний» відкрили захід старший викладач кафедри культурології Сергій Дудко, асистент Ніна Мелікова, фахівець Тетяна Симоненко.
            Привітав учасників ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який виклав своє розуміння патріотизму на сучасному етапі, значення його для студента і викладача. «Мова повинна йти не про декларації, пісні і танці, а про конкретні справи, - відзначив Станіслав Миколайович, - адже нині, як ніколи, актуальне Франкове: "Бо твій патріотизм - празнична одежина, а мій - то труд тяжкий". Ефективне навчання, активна участь у громадському житті, турбота про Україну - це і є, на думку ректора,  складові патріотизму.    
                « Українські слова «патріот», «патріотизм» мають у своїй основі корені грецького походження. Так, грецьке «патір» перекладається як «батько», а «патріада» – батьківщина. Звідси -  патріотизм варто розглядати як любов до земної Батьківщини. Кожен із нас народжується у певний час на конкретній території. Ніхто не може передбачити, де і в яких умовах доведеться йти земною дорогою. І, зазвичай, ці умови бувають мінливими та швидкоплинними, адже вічний і незмінний тільки Бог. Проте нам саме в цих обставинах здобувати місце в оселях небесних», – сказав Митрополит Епіфаній.
                Музичні вітання почесному зібранню дарували професор кафедри культурології народна артистка України   Наталія Шелепницька, доцент кафедри заслужений артист України Роман Рудий, солістка студії естрадного співу під керівництвом доцента кафедри культурології Ірини Войтюк Аліна Конюшок.

 
                Приємно, що робота кафедри культурології була визнана Блаженнійшим Митрополитом :
професор Наталія Шелепницька відзначена орденом святого рівноапостольного князя Володимира ΙΙΙ ступеня  завідувач кафедри Ірина Майданюк - Благословенною Грамотою з відзнакою, доценти Роман Рудий та Ірина Войтюк -  Благословенними Грамотами. 
               
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook