В Університеті відзначають День працівника лісу

13 вересня 2019 року
     В рамках Лісівничого тижня, який відбувається до Дня працівника лісу, заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар зустрівся зі студентами та викладачами Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України.

     Під час спілкування у форматі запитання-відповіді було обговорено низку питань лісової галузі України. Володимир Бондар розповів про головні практичні аспекти і нюанси, які зараз впливають на лісове господарство.

     «Коли спілкуючись зі мною, хтось починає критикувати роботу лісівників, то я починаю їм пояснювати, що кожна людина користується послугами лісівників. Адже суспільство користується ресурсами лісу. Ми користуємося виробами з деревини постійно. Тобто суспільство є замовником роботи, яку виконують лісівники. І тому, праця лісівника заслуговує на повагу, адже лісівник виконує важливу державну і суспільну місію», - підкреслив Володимир Бондар.

     Від викладачів та студентів було багато цікавих запитань. Вони також порушили питання про проблему відсутності фінансування лісгоспів Півдня та Сходу України для ведення лісового господарства.


     Загалом, як зазначили присутні, спілкування пройшло на високому рівні та було цікавим для всіх учасників.
     «Питання перспективи лісової галузі у наших з вами руках. Головне системно і фахово виконувати свою роботу. І переконаний, що тоді лісова галузь буде жити. Впевнений, що з такими молодими фахівцями лісове господарство буде розвиватися в належному напрямку», - підкреслив заступник голови Держлісагентства.

     Директор ННІ, визнаний науковець з питань лісового господарства Петро Лакида підкреслив, що подібне спілкування дуже важливе для студентів та викладачів і запросив частіше приходити на такі зустрічі.

     Після такої цікавої і змістовної лекції було проведено урочисте засідання Вченої ради Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства, на якому директор інституту Петро Лакида привітав науково-педагогічний персонал та побажав усім мудрості, терпіння, злагоди, достатку, успіхів та здобутків у професійній діяльності й мирного неба над лісами України!


     Директор закликав колектив і представників галузі працювати над примноження цього стратегічно ресурсу, запровадженням сучасних методів ведення лісового господарства, впровадження дієвої лісової політики та активному розвитку лісової науки й освіти на сучасному європейському рівні. 
     Потому перейшли до нагородження.

     За сумлінне і відповідальне виконання обов’язків з виховання молодого покоління лісівників та з нагоди Дня працівника лісу з рук заступника голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря подяки отримали: Сидоренко Ірина Олександрівна, доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну; Миронюк Віктор Валентинович, доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту та Майданенко Вадим Миколайович, завідувач лабораторії Ботанічного саду НУБіП України.     

     За сумлінне і відповідальне виконання обов’язків з виховання молодого покоління лісівників та з нагоди Дня працівника лісу завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції, голова Товариства лісівників України Юрій Марчук нагородив цінним подарунком, годинником з символікою Товариства лісівників України Сливу Олександра Анатолійовича, директора Ботанічного саду НУБіП України.

     Подяками голови Товариства лісівників України: Середюка Олександра Олексійовича, заступника директора Ботанічного саду НУБіП України; Дубчак Марію Юріївну, старшого викладача кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції; Баранову Ольгу Сергіївну, старшого викладача кафедри технологій та дизайну виробів з деревини.


 

     Почесною грамотою Товариства лісівників України - Іванюка Ігоря Вікторовича, доцента кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій.

     За дорученням ректора Університету Станіслава Ніколаєнка директор Інституту нагородив співробітників «Університетськими» відзнаками. За сумлінне і відповідальне виконання обов’язків та з нагоди Дня працівника лісу відзначено Почесними грамотами НУБіП України: Шевчук Марію Олександрівну, доцента кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції й Пузріну Наталію Василівну, в.о. завідувача кафедри лісівництва.


     Подякою НУБіП України відзначено Приступка Вадима Олеговича, фахівця Ботанічного саду.

     Почесне звання «Заслужений науково-педагогічний працівник Національного університету біоресурсів і природокористування України» професору кафедри лісівництва, д. с.–г. наук, професору Гойчуку Анатолію Федоровичу!!!

     За значний внесок у розвиток матеріально-технічної бази Ботанічного саду Почесною грамотою НУБіП України та цінним подарунком було відзначено директора ДП «Бориспільське лісове господарство» Коренєва Олександра Васильовича.

     Ще раз вітаємо всіх співробітників з Днем працівника лісу та наголошуємо, що Свято продовжується: до зустрічі на футбольному майданчику, де буде проведено 35-й турнір з футболу на кубок М. Д. Полякова серед студентів, аспірантів і викладачів ННІ, присвячений Дню працівника лісу.

 

За матеріалами прес-служби Держлісагентства,
http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=204099&cat_id=32888

Світлана Білоус,
секретар Вченої ради ННІ ЛіСПГ
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook