Першокурсники факультету землевпорядкування знайомляться з НУБіП, Голосіїво та столицею

5 серпня 2019 року

    Першого дня серпня 2019 року факультет землевпорядкування радісно зустрів нових студентів вже на традиційній серпневій «Школі першокурсника НУБіП України».

    Більшість студентів старших курсів стверджують, що «Школа першокурсника» це дійсно той захід, який конче необхідний новачкам. Адже програмою передбачені щоденні відвідування найцікавіших локацій нашої Alma Mater, таких як: музей анатомії, ботанічний сад, кафедра бджільництва і конярства та інші. Першокурсники знайомляться із столицею, Голосіїво, місцевістю та розташуванням корпусів НУБіП України. Вони дізнаються найкоротші маршрути до пунктів призначення, мають чудову можливість ближче пізнати один одного та потоваришуватися із майбутніми одногрупниками ще до початку навчально року.

   Тож 1 серпня 2019 р. у навчальному корпусі №6 зібралися новоспечені студенти, їхні батьки, студактив та адміністрація факультету землевпорядкування. Декан факультету Тарас Євсюков зачитав наказ ректора Станіслава Ніколаєнка про зарахування до числа студентів факультету перших 61 студентів, які вступили на навчання за державним замовленням, а також повідомив, що зарахування контрактників, а їх наразі 32 особи буде наступного тижня. Він привітав всіх присутніх зі вступом в один з кращих закладів освіти Східної Європи, де готують професійних землевпорядників та геодезистів, ознайомив зі структурою факультету та особливостями освітнього процесу і студентського дозвілля. Потому кожен з присутніх першокурсників представився і коротко розповів про себе та свої вподобання.

    Після знайомства заступник декана Олександр Шевченко роз’яснив присутнім Правила внутрішнього розпорядку і правила поведінки на території НУБіП, гуртожитку, процедуру поселення студентів до гуртожитків тощо. Він зазначив, що протягом найближчого тижня відбуватиметься адаптація до нових умов і студентського життя, також на всіх чекає багато заходів.

    Цього року студактив факультету в особі Ксенії Янко, Наталії Кебець, Катерини Кондратенко і Вікторії Стародуб допомагали адаптуватися новачкам. Вони з радістю відповідали на запитання першокурсників і давали дружні поради. А вже наступного дня провели незабутню екскурсію столицею України. Відвідали знамениту вулицю Хрещатик, Майдан Незалежності, милувалися неймовірними краєвидами міста з Арки дружби народів та Пішохідного моста. Незабутні емоції викликав нещодавно збудований пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів. Наступним пунктом у маршруті були Поштова та Контрактова площі, де побачили розташовані Річковий вокзал та Оглядове колесо. В цілому екскурсія була захопливою, студенти ближче познайомилися не тільки один з одним, а й серцем Києва.

    А вже в суботу розпочалися справжні спортивні випробування, які, до речі, принесли факультету перемогу.

    Ось деякі враження першокурсників від перших днів життя разом із НУБіП:
    Олександр Стамбуляк: Ще з 9-го класу я хотів вчитися в НУБіП України, і після 11 класу мій вибір не змінився. Я дуже радий що вступив саме сюди. Щодо Школи першокурсника? Нас гостинно зустріли та все детально розказали про університет, про спортивні секції, про студентські заходи та ін. Ці дні дали нам змогу згуртуватися між собою, а також відразу налагодити відносини зі студентами старших курсів. Ми були приємно здивовані новим ремонтом у кімнатах гуртожитку. Також нам провели пізнавальну екскурсію територією університету і містом. Далі нас чекали захоплюючі змагання з різних видів спорту, такі як шахи, шашки, волейбол, футбол та ін. Останній, до речі, люб’язно провів у вигляді відкритого тренування на оновленому спортивному майданчику для міні футболу завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко, а потім запросив всіх у Гідропарк на спортивні змагання з пляжного футболу. Особисто для мене був цікавим турнір з шахів, в якому я зайняв 1-ше місце. Сподіваюсь наше навчання в цьому університеті буде крутим та незабутнім!

    Аліна Пивоварова, Ангеліна Бовш, Дарина Пасевич, Лілія Полюхович: Ми тільки вступили до НУБіП. І зараз проходимо школу першокурсника. Це дійсно крута ідея. Школа першокурсника допомагає адаптуватися до нових умов життя, знайти нові знайомства та друзів. З кожним днем ми все більше дізнаємося про студентське життя та його секрети, і налаштовуємося на навчання. Всім абітурієнтам радимо пройти школу першокурсника. Не пошкодуєте!

Що ж, вітаємо наших першокурсників з вибором НУБіП України та побажаємо бути успіхів у навчанні й завжди активними. В добру путь!


Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook