Свято вручення дипломів на факультеті аграрного менеджменту

27 червня 2019 року

 

   27 червня 2019 року відбулося урочисте свято для студентів та викладачів НУБіП України. В цей день свої дипломи отримали 184 випускники денної форми навчання: 49 маркетологів, 125 менеджерів ОС «Бакалавр» та 10 магістрів освітньо-наукової програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

     Розпочалося свято вручення дипломів з виконання гімну України, що надало цій події ще більшої урочистості та святковості. Першим з вітальними словами звернувся до випускників проректор з навчальної та виховної роботи НУБіП України Сергій Кваша. Він відзначив, що колектив доклав максимум зусиль, щоб випускники стали і фахівцями, і порядними людьми. Він підкреслив, що кожна доба для студентів умовно мала 3 рівних частини: третина – на навчання, третина – на сон і відпочинок, і ще третина – на саморозвиток, самовдосконалення, дозвілля. Неабиякі академічні успіхи випускників цього року (20 осіб отримали дипломи з відзнаками), підкріплені результатами в культурно-мистецькому, спортивному, науковому житті в Університеті, засвідчують, що остання третина часу більшістю з них витрачена ефективно. Так, за останні 4 роки студентами факультету, за активної участі сьогоднішніх випускників, двічі здобуто Гран-прі конкурсу «Голосіївська весна» у 2016 та 2018 рр., в університетській спартакіаді переможцями ставали збірні факультету по футболу, волейболу (жінки), легкоатлетичної Шведської естафети, Голосіївському кільцю та інших видів змагань, отримані 1-ші та призові місця на Всеукраїнських олімпіадах за спеціальностями «Менеджмент ЗЕД»«Маркетинг»«Менеджмент організацій і адміністрування» тощо. Сергій Миколайович підкреслив важливість для сьогоднішніх бакалаврів подальшої підготовки в магістратурі, яка буде відзначатись більшою практичною спрямованістю, орієнтацією на прикладні професійні проблеми та виклики і зможе успішно поєднуватись та доповнюватись з роботою за фахом!

 

     Напутні слова випускникам по черзі висловили представники колективу факультету. Завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, д.е.н., член-кореспондент НАН України Лідія Шинкарук звернулась зі словами вдячності батькам студентів, які виховали їх та поставили на вірну дорогу. Вона відзначила високу кваліфікацію та активну життєву позицію цьогорічних випускників кафедри та побажала всім винуватцям свята творчих злетів та інноваційних підходів до життя. Викладач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД доцент Лариса Дібровазвернулася до випускників із закликом не обривати встановлений тісний зв’язок з кафедрою, адже не дивлячись на те, що факультет не набагато старший за сьогоднішніх випускників, вже є непоодинокі випадки, коли сьогодні закінчують факультет діти його перших випускників за спеціальністю «Менеджмент ЗЕД». Також Лариса Василівна запросила продовжувати навчання в магістратурі на кафедрі і рухатись до своїх цілей, не дивлячись на можливі життєві складнощі. Завідувач кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського д.е.н., проф. Василь Горьовий, побажавши добра та гараздів випускникам, підкреслив необхідність чіткого розуміння свого обов’язку перед державою Україна, яка гостро потребує компетентних менеджерів як в економіці, так і в органах місцевого самоврядування та інших сферах суспільного життя. Він також запевнив присутніх в готовності колективу кафедри доповнити підготовку бакалаврів в рамках освітньої програми «Менеджмент організацій та адміністрування» ОС «Магістр». Завідувач кафедри маркетингу і міжнародної торгівлі д.е.н., доцент Руслан Буряк також привітав випускників, відмітив їх високий рівень підготовки та висловив бажання кафедри продовжити плідну співпрацю в рамках освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Маркетинг», для чого були внесені актуальні конструктивні зміни в їх навчальний план. 

     Завідувач кафедри економічної теорії д.е.н., проф. Микола Талавиря застеріг випускників, що конкуренція на ринку праці буде висока, адже у ці дні подібні випуски проходять у інших закладах вищої освіти України. Разом з тим Микола Петрович висловив впевненість у наявності конкурентних переваг у присутніх в залі випускників, особливо, якщо вони погодяться завершити свою підготовку в магістратурі. Як директор НДІ економіки і менеджменту, Микола Петровичвисловив бажання бачити в майбутньому кращих науковців у числі аспірантів інституту та сприяти їх науковому зростанню.
     Позитивні слова на святі лунали не лише на адресу випускників. Підтвердженням плідної співпраці студентства та викладачів на факультеті і в університеті стали слова вдячності педагогічному колективу з уст матерів випускниць Ірини Янкової та Карини Довгаль Ніни Максимівни та Ольги Вікторівни. Вони пригадали літо 2015 року, коли активно обмірковували всі альтернативи щодо вступу своїх дочок і, звернувши свою та їхню увагу на НУБіП України, відзначали високий рейтинг вузу, сформовані традиції та потужну навчальну базу. Прийняте тоді рішення сьогодні вони визнають як успішне та доленосне, адже їх дочки отримали якісну підготовку та необмежені можливості в професійному житті. 
      Студенти також висловились з нагоди завершення свого навчання. Озвучити думки випускників зголосились: Терлик Ярослав – організатор та активний учасник багатьох подій на факультеті, незмінний ведучий багатьох факультетських заходів (в тому числі цього випускного вечора), та Миргородська Дарина – староста академічної групи 2015-2019 рр., активний учасник та організатор багатьох наукових подій на факультеті і, до того ж, відмінниця в навчанні. Вони поділились своїми враженнями про ці незабутні роки та привітали своїх колег з отриманням дипломів, а батьків – з тим, що їх діти подорослішали. Також випускники подякували викладачам і адміністрації факультету за навчання й виховання. 

  

     Далі був колективний перегляд фото-презентації, де на екрані по черзі промайнули світлини, які зафіксували пам’ятні для випускників події та моменти студентського життя. Більшість з них стосувалися дозвілля студентів, відображали позитивний настрій і тому стали окрасою цього свята.
     Варто відмітити також, що особливий відгук у серцях присутніх мали вокальні привітання з вуст ще двох сьогоднішніх випускників Дарини Лукашук та Данила Карачевського, які, виконуючи світові шевеври вокального мистецтва, закликали своїх колег не втрачати часу, не здаватись та, з любов’ю в серці, рухатися далі.
     Нагадав про те, чому сьогодні було організоване зібрання випускників декан факультету, Анатолій Остапчук, який, хоч і став за трибуну, щоб зачитати випускний наказ, все ж не зміг утриматися від щирих та емоційних привітань, адже всі випускники за період навчання знаходились в тісному контакті з усіх питання студентського життя з деканатом загалом та деканом зокрема. Анатолій Дмитрович наголосив на унікальності цього випуску, через велику кількість самодостатніх, талановитих та успішних молодих людей, які прославляли факультет і університет досі і висловив надію, що вони робитимуть це надалі. Щоб відмітити найуспішніших, декан оголосив своє розпорядження та запросив на сцену для відзначення майже 70 випускників, які мали найбільші здобутки в організаційній, науковій, культурно-масовій та спортивній роботі.

     Серед запрошених на сцену були також ті особи, яких відзначив ректорат НУБіП України, а привітати яких цього дня прийшов директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку в НУБіП України Генадій Ржевський. Він висловив захоплення від здобутків студентів факультету та висловив тверде переконання в необхідності продовжити співпрацю з сьогоднішніми випускниками вже в статусі здобувачів ОС «Магістр». Відзнаки ректорату отримали такі студенти 4 курсу: Данило Карачевський, Ростислав Щербина, Максим Ільчук, Валентина Борсенко, Тарас Динник, Ярослав Терлик, Дарина Миргородська, Вікторія Чехівська, Віталій Коваль, Мехроб Сатторов, Оксана Сарака, Софія Кіндрат, Анастасія Талан, Марія Ткачук і Байрачна Катерина.

      Заступник декана ФАМ Олександр Новак, якого запросили на сцену для вручення відзнак факультетського рівня, звернувся до випускників з попередженням, що вони повинні готуватися не лише до конкурентної боротьби на ринку праці, а й до того, що економіка загалом і аграрна сфера зокрема незадовго особливо гостро потребуватимуть управлінських кадрів, адже освітня політика останніх років призвела до того, що набори за управлінськими спеціальностями різко скоротилися і, для заповнення цієї прогалини в майбутньому, новоспеченим бакалаврам, як майбутнім топ-менеджерам та маркетологам, потрібно зберігати високу працездатність та демонструвати високі лідерські стандарти, тобто бути активними не лише в професійній сфері, а й надалі вдало поєднувати громадську активність, спорт, мистецтво та науку.

 

     Тож за заслуги перед факультетом та активну діяльність, крім осіб, відзначених ректоратом, деканат нагородив почесними грамотами випускників, які є зразком для своїх колег, адже, сумлінно навчаючись, вдало поєднували всі 4 роки згадані вище види діяльності. Такими стали Ірина Янкова, Ірина Коваленко, Вікторія Кошель, Олександр Мазур, Сергій Приймачук, Анастасія Шпоняк, Владислава Малишко, Андрій Мірзаханов, Наталія Сухобок, Тетяна Сухобок, Юлія Рибачук, Злата Зубрицька, Олександр Попов, Олександра Стась та Максим Маковський
     Серед кращих науковців також відзначено Юлію Авраменко, Олександру Вакуленко, Крістіну Дорош, Дарію Курінна, Дмитра Куценка, Марту Марків, Віктора Нечипоренка, Владу Палій, Сергія Половко, Бориса Полотняка, Світлану Примаченко, Анастасію Присяжнюк, Оксану Терновенко, Валентина Ткаченка, Юрія Трухана та Діану Швед.

     Почесними грамотами за громадську активність були відзначені Ольга Слива, Марія Коломієць, Ірина Штандер, Тетяна Горкун та Діана Биковець, за культурно-просвітницьку діяльність – Вікторія Бабич, Альона Колесник, Анастасія Левицька, Дарина Лукашук, Мар`яна Позняк, Антоніна та Ірина Шевчуки, серед кращих спортсменів – Яна Капінос, Максим Клевака, Артем Макаревич, Анна Марченко, Ірина Пермякова, Олена Підгузова, Данило Подрез, Олег Прохоренко, Катерина Стасьок, Олександра Філоненко та Марія Шенцова, за активну життєву позицію та непереможну волю до перемоги відзначено Владислава Вербицького – постійного учасника Днів донора в університеті та Байрачну Катерину – студентку, яка навіть після отриманої внаслідок нещасного випадку важкої травми, змогла зібрати життєві сили та, будучи прикутою до інвалідного візка, все ж повернутися до активного студентського життя і успішного закінчити навчання в бакалавраті.

     Далі, для випускників настала хвилююча і, водночас, найприємніша мить – отримання дипломів бакалаврів: Лариса Карпенко, заступник декана факультету аграрного менеджменту, зачитала наказ ректора університету про успішне завершення навчання та здобуття випускниками відповідних професійних кваліфікацій та освітніх ступенів. Під оплески аудиторії Анатолій ОстапчукГенадій Ржевський, Лідія Шинкарук, Микола Талавиря, Руслан Буряк, Тетяна Балановська, Лариса Діброва, вручили омріяні дипломи кожному з них. 

 

 


 

Олександр Новак, Лариса Карпенко, 
заступники декана факультету аграрного менеджменту
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook