Вітаємо бакалаврів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з успішним захистом !!!

18 червня 2019 року

Державною формою атестації підготовки фахівців ОС «Бакалавр» з напряму підготовки «Харчові технології та інженерія» згідно навчального плану підготовки цих спеціалістів є захист дипломних робіт бакалавра.

Згідно наказу ректора НУБіП України  Станіслава Ніколаєнка № 468 від 14.05.2019  р. в період з 10 по 13 червня на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулися захисти бакалаврських робіт. Захист бакалаврських робіт проведено публічно, державною мовою, у присутності студентів, викладачів кафедр і наукових керівників робіт. Доповіді супроводжувалися показовими кресленнями, які відображали основні результати виконаної роботи.

Екзаменаційну комісію для проведення атестації фахівців освітнього ступеня «Бакалавр» очолила професор кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, доктор біологічних наук Людмила Дерев'янко. До складу комісії увійшли Олександр Савченко – в.о. завідувача кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, кандидат технічних наук, доцент; Людмила Тищенко – доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, кандидат технічних наук; Наталія Голембовська – доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, кандидат технічних наук та Оксана Штонда – доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, кандидат технічних наук.

Відкрила роботу екзаменаційної декан Лариса Баль-Прилипко, яка побажала комісії плідної роботи, а студентам – успішного захисту своїх робіт.

До розгляду членам екзаменаційної комісії було представлено 48 дипломних робіт. Серед них був і міжвузівський проект з Одеською національною академією харчових технологій спрямований на комплексну переробку цінної рибної сировини з метою створення поліфункціональних продуктів. Так, студентка ОНАХТ Інна Клейнікова зпроектувала цех з виробництва рибної ікри, а студентка НУБіП України Світлана Скринько зпроектувала цех виготовлення пастових пресервів з некондиційної ікорної сировини. Дані проекти були виконані на високому рівні під керівництвом досвідчених викладачів кандидатів технічних наук доцента Тетяни Манолі та ст. викладача Аліни Менчинської.

Майбутні інженери-технологи відмінно впоралися із завданням проектування м'ясо- і рибопереробних підприємств. Усі бакалаврські роботи були цікаві та перспективні для розвитку галузей харчової промисловості. У своїх доповідях студенти продемонстрували високий рівень знань та практичної підготовки. Відповіді на задані запитання, яких було від 5 до 7 кожному бакалавру, в більшості випадків були чіткими, повними і вичерпними.

 

Всі члени Екзаменаційної комісії брали участь в обговоренні результатів представлених проектів, проявляли об’єктивність, доброзичливість, принциповість та коректність при їх оцінці. Звертали увагу на якість роботи, рівень теоретичної підготовки їх авторів та знання студентами матеріалу.

Комісія відмітила, що всі студенти добре володіють матеріалом. Особливо цікавими серед проектів м’ясопереробної галузі були проекти:

Галини Терновик на тему: «Проект ковбасного цеху продуктивністю 11,5 т ковбасних виробів за зміну, в тому числі 5% сирокопчених ковбас»;

Олександри Деяк на тему: «Проект птахопереробного цеху  продуктивністю 26 т м’яса птиці за зміну, в тому числі 75% сухопутної і 25% водоплавної птиці»;

Марина Сидоренко на тему: «Проект консервного цеху потужністю 27,9 туб  консервів за зміну в т.ч. 14,3 % м'ясо-рослинних консервів»;

Безносько Анастасії на тему: «Проект ковбасного цеху продуктивністю 13,5 т ковбасних виробів за зміну, в тому числі 15% варено-копчених ковбас»;

Олександра Аношкіна «Проект МЖК продуктивністю 34 т м¢яса за зміну, в тому числі 65% ВРХ і 35% свині в шкурі»;

Антоніни Чайки на тему : «Проект ковбасного цеху продуктивністю 5,2 т ковбасних виробів за зміну, в тому числі 50% варених ковбас».

Серед майбутніх інженерів рибопереробної галузі комісія відмітила проекти:

Анастасії Похильченко на тему: «Проект цеху для виробництва пресервів в різноманітних заливках»

Марії Гутак на тему: «Проект цеху з виробництва натуральних консервів»;

Анастасії Балацької на тему: «Проект цеху з виробництва делікатесної рибопродукції гарячого копчення»

Христини Луканюк на тему: «Проект цеху для виробництва пресервів в майонезних заливках»;

Ірини Дятел на тему: «Проект цеху з виробництва в’яленої риби»

Руслани Борисенко на тему: «Проект цеху з виробництва рибо-овочевих консервів в томатному соусі».

Дипломні роботи всіх студентів отримали позитивні оцінки, серед яких 28 «відмінно», та 17 «добре».

На основі результатів захисту Екзаменаційна комісія постановила студентам факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які повністю виконали навчальний план 6.051701 – Харчові технології та інженерія та успішно захистили бакалаврські проекти у Екзаменаційній комісії присвоїти кваліфікацію бакалавр з харчової технології та інженерії та вручити дипломи єдиного державного зразка.

Результати захисту випускниками факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК бакалаврських робіт показали, що висока кваліфікація науково-педагогічних працівників факультету, належне навчально-методичне забезпечення, відповідна матеріально-технічна база сприяли тому, що за період навчання студенти здобули глибокі знання зі спеціальних та професійно-орієнтованих дисциплін і сьогодні є підготовленими до практичного вирішування питань зберігання, консервування та переробки м’яса і риби для забезпечення належного рівня розвитку аграрної галузі України на сучасному етапі.

Вітаємо наших бакалаврів та щиро зичимо їм успіхів при здачі вступних екзаменів у магістратуру факультету харчових технологій!!!

Наталія Голембовська, доцент

Аліна Менчинська, ст. викладач кафедри

технології м'ясних, рибних та морепродуктів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook