Делегація факультету тваринництва та водних біоресурсів на міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми інтенсивного розвитку тваринництва» в Республіці Білорусь

27 травня 2019 року

       22-24 травня 2019 року делегація факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України брала участь в XXII міжнародній науково-практичній конференції «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ІНТЕНСИВНОГО РОЗВИТКУ ТВАРИННИЦТВА», присвяченій 85-річчю кафедри зоології, екології і мікробіології і 85-річчя від дня народження провідного вченого в області гігієни промислового тваринництва Республіки Білорусь, доктора с.-х. наук, професора Іди Іллівни Хохлової.

     В рамках конференції, що зібрала у Білоруській державній ордена жовтневої революції і трудового червоного прапора сільськогосподарській академії (м. Горки) більше 100 фахівців з галузі тваринництва, провідні наковці з Білорусі, України, Литви, Молдови, Польщі та Росії обмінювались своїм досвідом, досягненнями і можливостями впровадження новітніх наукових досліджень у тваринництві.

     На чолі делегації від Національного університету біоресурсів і природокористування Українибув декан факультету тваринництва та водних Вадим Кондратюк. Крім цього у роботі конференції приймали активну участь: заступник декана з культурно-масової та спортивної роботи Грунтковський Микола; завідувач кафедрою біології тварин академік Микола Сахацький; професор кафедри годівлі тварин та технології кормів імені Павла Дмитровича Пшеничного Микола Кривенок; професор кафедри гідробіології та іхтіології Олексій Данчук; доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Микола Ліхтер; доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Микола Себа; аспірант кафедри аквакультури Надія Поліщукта студенти факультету Євген КостюкОлександр МироненкоНазар Белько та Ігор Фількин.

     На початку пленарного засідання Вадим Кондратюк від імені ректора НУБіП України, професора Станіслава Ніколаєнка та усього колективу нашого університету привітав господарів та усіх учасників конференції з святом науки. Серед іншого, біло відмічено про особливе значення таких міжнародних зібрань, що дозволяють зміцнити існуючі та встановити нові міжнародні зв’язки.

     У продовженні пленарного засідання Микола Сахацький у своїй доповіді ознайомив присутніх з останніми науковими доробками вчених нашого університету, розповів про розвиток тваринництва та інвестиційний потенціал України і зазначив важливу роль даного заходу для розвитку тваринництва. Особливу зацікавленість присутніх мала його доповідь щодо удосконалення та оптимізацію технології вирощування курей-бройлерів.

     На секційному засіданні серед цілого ряду цікавих презентацій присутніми відмічено актуальність та науково-практичну цінність представлених доповідей наших делегатів. Найбільш цікаві та дискусійні доповіді були відмічені почесними грамотами та преміями.

     Особливо приємно відмітити, що організатори та гості конференції зазначили надзвичайно високий рівень підготовки студентів і аспірантів на факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України. У підтверджені цього студенти факультету Белько Назар та Филькин Ігор зайняли відповідно І та ІІ місце за найкращу доповідь серед усіх студенів, що були присутні на конференції. Велику зацікавленість науковців мала доповідь Надії Поліщук, аспірантки кафедри аквакультури.

     Другий день конференції розпочався із відвідування навчальних баз у якому в неформальній обстановці провідні вчені-тваринники з різних держав обмінювались досвідом та здобутками у даній галузі, що визнано не лише в Білорусі, Україні, Польщі, але і усьому світі.
     Крім цього за круглим столом обговорюючи актуальні проблеми інтенсивного розвитку тваринництва учасники конференціє відмітити зростання рівня організації та кількості учасників конференції. Усі учасники конференції, підводячи її підсумки, зазначили її високий науковий рівень та беззаперечне практичне значення.

     Слід зазначити, що окрім доповідей і круглого столу, учасники конференції у неформальній атмосфері насолоджувались історико-архітектурними пам’ятками під час екскурсій по старовинному місту Горки.

Олексій Данчук,
професор кафедри гідробіології та іхтіології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook