Студентам агробіологам – практичні навики за фахом, знання і компетенції

24 травня 2019 року
     Практика студентів вищих навчальних закладів України є невід'ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців. Вона спрямована на закріплення теоретичних знань, отриманих студентами за час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь, фахових компетенцій за відповідною спеціальністю.

     З 16 по 18 травня 2019 року згідно навчального плану на базі ВП НУБіП України «Арономічна дослідна станція» викладачами кафедри рослинництва під керівництвом доцента Дмитришака М.Я. та ст.викладача Шутого О.І. проведено навчальну практику з рослинництва.
     Метою практики було закріплення та поглиблення теоретичних знань, отриманих студентами в процесі аудиторного вивчення дисципліни.

     Під час практичних занять студенти ознайомилися з широким різноманіттям польових культур, їх видовим складом, різновидностями. За особливостями морфологічної будови навчились визначати польові культури, особливості їх агротехніки.
     Студенти мали можливість зробити оцінку стану перезимівлі озимих, запропонувати заходи догляду щодо подальшого догляду за різними сільськогосподарськими культурами. Визначали густоту сходів ярих зернових, зернобобових та соняшнику, та зробили розрахунки по визначення польової схожості.
     В полі на живих росинах визначили стадії розвитку, ураження шкідниками та хворобами, провели листкову діагностику із забезпечення рослин елементами живлення.

     Також під час проходження практики студентам агробіологам випала можливість особисто познайомитися з генеральним директором ТОВ «НВТ» «УКРСОРГО», кандидатом біологічних наук, випускником НУБіП України, виробничником, рекордсменом – Ярославом Бардіним, який у 2018 році отримав рекордний урожай зерна сорго понад 14 т/га. Разом із Ярославом Богдановичем студенти взяли участь у закладці демонстраційних ділянок кукурудзи, соняшнику та сорго. Ознайомилися з сучасною технікою для сівби, догляду та збирання цих культур і мали можливість дати їй оцінку ефективності та економічності.

     За короткий період практики студенти також надали суттєву допомогу господарству та взяли участь у видовій прополці посівів пшениці озимої.
     Під час проведення підсумків заходу студенти висловили вдячність викладачам, директору та головним спеціалістам бази проходження практики за чудову організацію та високий професіоналізм і глибокі знання запрошених фахівців.

Дмитришак М.Я., доцент
Шутий О.І., ст.викладач

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook