В НДГ весняна посівна у розпалі…

9 квітня 2019 року
     Навчально-дослідні господарства розпочали посів соняшника. Першими в поле вийшли працівники Великоснітинського НДГ ім. О.В.Музиченка. У 2019 році їм треба посіяти понад 400 га цієї культури. Напередодні були внесені добрива, слідом пройшли культиватори, а тоді посівні агрегати. Головне забезпечити ефективне використання добрив та зберегти вологу в ґрунті.

     В НДГ Великоснітинське сіють один з найкращих гібридів соняшнику Бріо з потенціалом продуктивності до 5 т/га. Все насіння протруєне.

 

     Одночасно з посівом також вносять добрива, щоб забезпечити високі темпи стартового росту. В господарстві застосовують не тільки основні добрива, а й мікродобрива з вмістом необхідних рослинам мікроелементів та стимулятори росту.

     Директор господарства Микола Журавель та головний агроном Федір Журавель постійно контролюють якість посіву.

     За кілька днів розпочнеться посів соняшнику і в інших НДГ. Всього по НУБіП планується посіяти в цьому році біля 600 га.
     В Ніжинському агротехнічному інституті в цьому році закладається масив малини. Студенти під керівництвом та за участю викладачів виконують цю роботу із завзяттям та добрим настроєм.

  

     Немішаївський агротехнічний коледж кілька днів назад висадив плантацію нової культури – енергетична верба.
     Можна зробити висновок, що НДГ почали більш творчо підходити до використання землі, шукають нові технологічні рішення, цікавляться новинками та виконують поставлені на 2019 рік амбітні плани.

В.Т уринський,
начальник відділу організаційної
діяльності НДГ та навчально-виробничої практики

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook