Екскурсія до музею історії української дипломатичної служби при МЗС України

21 березня 2019 року

 Студенти магістерської програми «Прикладна економіка» економічного факультету відвідали Музей історії Міністерства закордонних справ України разом зі своїми викладачами Гераймович В. Л. та Богач Л. В.(кафедра глобальної економіки).


 Вже упродовж кількох років кафедра глобальної економіки економічного факультету НУБІП України за ініціативи викладачів організовує поїздки до провідних зовнішньополітичних та дипломатичних інститутів нашої держави: Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ УкраїниМЗС України та Музею історії української дипломатії, представництво ООН в Україні з метою ознайомлення студентів зі специфікою діяльності даних спеціалізованих устав.


 В Музеї історії української дипломатичної служби при МЗС України (з 2014 р. був переведений у Дипломатичну Академію), студенти ознайомитись із бурхливою історією зародження та становлення української дипломатичної служби, її успіхами на міжнародній арені, біографіями дипломатичних представників ХХ ст.


 

 Найбільший інтерес викликав у студентів новий історичний етап у розвитку української дипломатії, який розпочався 16 липня 1990 року, коли Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України, в які й зазначається, що Україна "як суб'єкт міжнародного права здійснює безпосередні зносини з іншими державами, укладає з ними договори, обмінюється дипломатичними, консульськими, торговельними представництвами, бере участь у діяльності міжнародних організацій...". Україна "виступає рівноправним учасником міжнародного спілкування, активно сприяє зміцненню загального миру і міжнародної безпеки, безпосередньо бере участь у загальноєвропейському процесі та європейських структурах".


 Під час екскурсії між студентами спеціальності «Прикладна економіка» та екскурсоводом відбулась жвава дискусія щодо встановленя дипломатичних відносин та двосторонього співробітництва, про процеси реалізації європейських та євроатлантичних інтеграційних устремлінь України. Ця дискусія стала кращим практичним закріпленням до вивчення дисциплін «Європейські студії», «Глобальна економіка»«Державне та регіональне управління» та дала можливість критично оцінити історичне минуле, провести аналогії із сьогоденням та зробити власні прогностичні оцінки на майбутнє.


 

Гераймович В.Л., доцент кафедри глобальної економіки 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook