Шевченківські читання на факультеті

7 березня 2019 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

Шевченківські читання до 205 річниці від дня народження видатного українського письменника Тараса Шевченка.

 

Студентами першого курсу зі спеціальності «Екологія» факультету  захисту рослин, біотехнологій та екології, були проведені Шевченківські читання, що були приурочені до 205-ї  річниці від дня народження видатного українського письменника Тараса Григоровича Шевченка.

Враховуючи те, що в групі навчаються студенти з провідних країн Світу, зокрема Конго та Китаю, куратором групи було проведено виховну годину за темою: «Taras Shevchenko is a great Ukrainian poet and artist». В рамках даного семінару студенти були ознайомлені з життям видатного й талановитого письменника Тараса Шевченка, з його творчістю, яка включає історію становлення державної української мови та культури зокрема.

До уваги студентів було представлені найвідоміші картини Тараса Григоровича, а саме: «Циганка ворожка», «Хлопчик-жебрак, що дає собаці хліб», а також «Катерина» написана за мотивами однойменної поеми письменника. Під час семінару студенти англійською мовою зачитували видатні твори письменника: «Гайдамаки» , «Катерина», «Тополя», «Думка» та ін. Зокрема, Олена Близнюк та Володимир Погорілий зачитали «Заповіт» з перекладом на англійську мову.

Також, разом з куратором групи Людмилою Вагалюк, студенти провели арт-квест з поезією Тараса Шевченка, під час якого один за одним вивчали цікаві факти із життя письменника, а також його поезію.

 

 

 

 

Людмила Вагалюк,

куратор 1 курсу (англомовна група) спеціальності «Екологія», доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook