Зроби крок вперед і виграй свій шанс!

5 березня 2019 року
    Я, Андрій Романенко, студент 3 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, хочу поділитись з усіма студентами НУБіП, як можна спробувати себе у програмі академічної мобільності, яка активно позиціонується в нашому Університеті.

   Все розпочиналось дуже просто, одного разу на сайті новини у розділі «Міжнародна діяльність», я побачив оголошення про відкритий конкурс за програмою Erasmus + до Туреччини, в Стамбул, і я вирішив спробувати свій шанс і подав свої документи. Я дуже хвилювався, щодо майбутнього відбору, але склавши всі співбесіди мене було обрано.

   Це була така хвилююча мить, що наступний семестр я проведу в зовсім іншій країні, яка відрізняється за багатьма аспектами. Час не стоїть на місті, тому швидко зібравшись та з квитком в руках я полетів в Стамбул.

   Стамбул – колишня столиця Туреччини за часів імперії, але зараз місто не стало від цього гірше, бо є економічним, культурним, туристичним центром. Стамбул - трансконтинентальне місто. Стамбул найбільший мегаполіс Європи, тут проживають більше 15 мільйонів чоловік! Незважаючи на це, місто функціонує добре, тут чудова інфраструктура та величезна кількість різноманітного транспорту: автобуси, трамваї, метро, метробуси, пароми, мармарай – тунель під протокою Босфор, що з’єднує азійську та європейську частину міста.


   Зараз, я навчаюсь в Yildiz Technical University – це один з провідних університетів країни, він займає 3 сходинку серед турецьких університетів та 1200 - серед усіх університетів світу. Університет досить великий, і має два основних кампуси: Besiktas – знаходиться у центрі міста та Davutpasa, де власне і навчаюсь зараз я. Поряд з корпусом знаходиться метро, станція метро названа на честь цього корпусу Davutpasa YTU, тому доїхати до кампусу не проблема. Територія університету доволі масштабна, тому для полегшення пересування є автобуси та шаттл баси, які курсують між Davutpasa and Besiktas корпусами. Територія кампусу зелена і має все необхідне для навчання та дозвілля: тут є бібліотека, яка працює цілодобово у свята та вихідні, багато кафе та студентська їдальня, яка надає обіди за низькими цінами, в перерахунку на наші гривні приблизно 12 гривень.
 

   В Університеті є студентська організація IESN (International student Erasmus network), яка займається підтримкою міжнародних студентів від університетських до побутових. Також, Університет допомагає з процедурою отримання посвідчення на проживання, що значно спрощує процес та необхідність ходити до поліцейського відділку та стояти у чергах. Головне, завчасно зібрати пакет документів та подати відповідальній людині, а потім посвідчення на проживання (ікамет) прийде поштою на твою домашню адресу. Окрім цього, ця організація займається студентським дозвіллям, щонеділі вони організовують заходи та різні тури Туреччиною, тому немає часу для нудьги.


    У лютому були екскурсії до Кападокії, старовинне місце, яке складається з печер, де жили первісні люди та тур до міста Uludag – курортне місто, де ти можеш зайнятися зимовими видами спорту.
   Місцеві студенти, дуже привітні та завжди допомагають при учбовому процесі, оскільки процедура навчання різна, спочатку мені було дуже складно зрозуміти, що до чого, але з кожного мого курсу, які обрав, студенти допомагали мені. Щодо наших практичних занять, то зазвичай ми ділимося на групи 8 студенів і разом готуємо звіт (final report), це сприяє розвитку роботи в колективі з усіма наслідками. Лабораторні та практичні заняття проходять швидко і дуже цікаво. Лабораторії Університету забезпечені обладнанням та лабораторним посудом, і це дає можливість студентам експериментально підтверджувати набуті знання.

    У підсумку хочу сказати, що я задоволений тим, що маю можливість навчатись цей семестр у Стамбулі.
Студентам НУБіП, бажаю не вагатись, а завжди йти вперед, і використовувати свій шанс!!!!

 

Романенко Андрій,
студент 3 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook