Європейський інститут лісу підтримує мобільність молодих вчених НУБіП України

15 лютого 2019, 12:21

         Можливість стажування та вивчення кращого досвіду є ключовим інструментом для професійного розвитку молодих вчених.

Початок 2019 року став результативним для старшого викладача кафедри таксації лісу та лісового менеджменту ННІ лісового і садово-паркового господарства Володимира Блищика, який пройшов стажування у Варшавському університеті наук про життя (SGGW, Польща). Короткотерміновий науковий візит відбувся в рамках гранту Європейського інституту лісу (EFI, Фінляндія) для молодих вчених, який Володимир виграв у 2018 році.
Щорічно Європейський інститут лісу фінансує 10 наукових візитів для співробітників організацій-членів мережі EFI лісогосподарського спрямування.

Науковий візит Володимира Блищика передбачав виконання наукової роботи на тему «Щільність деревини, надземна фітомаса та конверсійні коефіцієнти дерев м’яколистяних порід України» під керівництвом доцента кафедри лісокористування SGGW Емілії Янечко.

Стажування було насичене зустрічами з співробітниками кафедр лісокористування, лісовпорядкування і лісової економіки, дендрометрії і продуктивності лісу, ботаніки польського університету.

Надану можливість для виступу В. Блищик використав для представлення власних наукових досліджень та презентації університету, ННІ лісового і садово-паркового господарства та наукової роботи кафедри таксації лісу та лісового менеджменту. Польських колег принципово зацікавив науковий потенціал ВП НУБіП України «Боярська ЛДС».

Програма стажування передбачала поїздки до Лісодослідної станції у Рогуві, Навчальний центр природи та лісового господарства та Лісову інспекцію Celestynów, Бюро з управління лісовими ресурсами та лісової геодезії, також до приватної компанії «TAXUS SI», яка працює над дослідженнями і ІТ-розробками у лісовому господарстві.

Кафедра таксації лісу та лісового менеджменту висловлює щиру вдячність Європейському інституту лісу за підтримку мобільності молодих вчених-лісівників, Варшавському університету наук про життя за насичену і цікаву програму стажування та дирекції ННІ лісового і садово-паркового господарства за високий рівень організації міжнародної діяльності.

Андрій Білоус,
завідувач кафедри таксації лісу та лісового менеджменту

   

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook