Відвідини стародавнього міста – Кам’янця Подільського

11 грудня 2018 року

НУБіП України завжди славився унікальним талантом налагоджувати співпрацю та шукати нові звязки як із університетами України, так і за її межами. Остання поїздка делегації від університету не стала виключенням. Студентський актив побував на теренах Подільського державного аграрно-технічного університету, де відбулася зустріч із представниками студентського парламенту та керівництвом навчального закладу в особі декана економічного факультету Місюка Миколи Васильовича та ректора Іванишина Володимира Васильовича.

 

За круглим столом голова студентської організації факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Олександр Павелко та президент студентського Парламенту Подільського державного аграрно-технічного університету Вікторія Лужняк обговорили всі аспекти та структурну організацію студентського самоврядування навчальних закладів, домовилися про встановлення співпраці між університетами та обмін досвідом. В свою чергу члени делегації передали вітання від ректора НУБіП України Станіслава Миколайовича Ніколаєнка та декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариси Вацлавівни Баль-Прилипко у вигляді невеликих презентів.

Також студенти НУБіП України відвідали два музеї та навчальну лабораторію, які знаходяться на території ПДАТУ. Перша експозиція розповідала про історію створення університету, видатних науковців-викладачів та почесних гостей Подільського державного аграрно-технічного університету. Серед експонатів музею були виявлені друковані видання , одним із співавторів яких є ректор НУБіП України Станіслав Миколайович Ніколаєнко.

 

Друга експозиція характеризується унікальними експонатами, адже це - єдиний на всю Україну музей хліба. Колекція виробів дійсно вражає. За участі студентів ПДАТУ були зібрані різні експонати хліба, короваїв, досить чисельною та різноманітною є колекція великодніх пасок.

Звичайно, що відвідування Кам’янця-Подільського не обмежилося екскурсією університетським містечком. Студенти НУБіП України чудово та весело провели час, гуляючи вуличками міста в компанії екскурсовода. Давня історія міста вражає! А чи знали ви, що один із місцевих науковців висунув теорію, що міст, який сполучає Старе місто і Кам’янець-Подільську фортецю, був побудований ще за часів Римської імперії?

Ну, і звісно, студенти не могли оминути відому Стару фортецю. На території, що огороджена старим вапняком та глибоким урвищем, прокладеним потоками річки Смотрич, дійсно відчуваєш подих історії. Ці величні споруди всіма тріщинами та виступами памятають кожну битву, що вирувала в тих стінах. Панорамні види із веж фортеці заворожували та захоплювали серця. Вся ця атмосфера навіть надихнула студентів на участь в міні-турнірі із стрільби з лука.

Наступного, та останнього, дня студенти вирушили до Хотинської фортеці, звідки привезли не менш глибокі та сильні враження. І як прекрасне доповнення, перед поверненням до Києва споглядали чудовий вид на Камянець-Подільську фортецю у вечірній час.

Але найголовніше те, що під час цієї короткої подорожі утворилися та зміцніли дружні звязки не лише з подільськими колегами, а й серед студентства НУБІП. Можна сміливо сказати, що ми стали ще сильнішими і готовими до нових звершень та завдань.

 

Похильченко Анастасія,

студентка 4 курсу факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook