Голова наглядової ради Микола Томенко: Конституція як національна ідея

5 грудня 2018 року

 Коли ми діждемося Вашингтона з новим і праведним законом?
А діждемось - таки колись.
Т. Шевченко 

     Студенти гуманітарно-педагогічного факультету спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» і «Психологія» мали гарну нагоду послухати лекцію Миколи Томенка, знаного громадського і політичного діяча, доктора політичних наук, професора, голови наглядової ради Національного університету біоресурсів і природокористування України, Голови Громадського руху «Рідна країна», автора понад сотні наукових досліджень з політичних наук, історії, культурології.

 

     На початку лекції зі вступним словом до аудиторії звернувся завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Сергій Білан, акцентувавши увагу на актуальності вибраної теми доповідачем. 

 

     «В українській історії боротьба за незалежність і свободу тісно переплетена з прагненням підготувати та ухвалити головний державотворчий документ майбутньої незалежної країни – власну Конституцію» ‒ саме такими словами почав свій виступ Микола Володимирович. У ході свого виступу діяч-практик висвітлив питання історії розвитку українського конституціоналізму від найдавніших часів і до сьогодення. Піддав аналізу конституційні документи, що характеризували суспільно-політичне життя на українських землях у ході історичного розвитку нашої державної території. 

  

     Студентство слухало уважно і, що особливо приємно, не залишилося байдужим та задало доповідачу ряд хвилюючих питань щодо зв’язку нинішньої політичної ситуації в Україні із практичною діяльністю Основного Закону України. 

     У кінці свого виступу Микола Володимирович висловив побажання – зробити такі зустрічі у стінах університету доброю традицією.
 
 

Людмила Лановюк,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook