Засідання обласного методичного об’єднання викладачів біології

14 листопада 2018 року

DSC 1702

 Сучасна біологія — одна з найважливіших для людства природничих наук. Вона є не тільки способом вивчення живої природи, що є основним ресурсом людства, але й способом впливу на неї. Крім того, жива природа має величезну пізнавальну та естетичну цінність. І взагалі, саме біологія — ключ до гармонійного існування природи й людини, що є обов’язковою умовою не тільки сталого розвитку сучасної цивілізації, а й існування людства.

14 листопада 2018 року на базі Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені О. Барвінського відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів біології ЗВО І-ІІ рівня акредитації Тернопільської області на тему: «Реалізація Державного стандарту на заняттях біології», яке відвідали викладачі циклової комісії природничих дисциплін Олійник О. М. та Чорна Н. З.

IMG 20181114 104952IMG 20181114 105001В умовах оновлення сучасної системи освіти та її орієнтації на особу, як найвищу цінність суспільства, пріоритетну роль повинна взяти на себе біологія, оскільки біологічна грамотність сьогодні стає соціально необхідною. Тому, метою методичного засідання було знайти спільні шляхи реалізації діяльнісного підходу на заняттях біології в умовах Нового державного стандарту. Всі учасники засідання та голова обласного методичного об’єднання викладачів біології Демкович Лілія Ігорівна вели методичні діалоги, таким чином щоб знайти спільні шляхи реалізації Державного стандарту на заняттях біології, оскільки всі фахівців зіткнулися з такими проблемами як: узгодження змісту, структури та обсягу предмета біології з вимогами часу; брак підручників; розробка методів, методичних прийомів та організаційних форм навчання з урахуванням специфічних особливостей біологічних наук; впровадження й поширення інноваційних технологій навчання розроблених педагогами, які працюють творчо; розробка навчально-методичних комплексів з біології.

Проведення засідань обласних методичних об’єднань викладачів біології сприяє обміну передовим педагогічним досвідом, розширює світогляд та сприяє до творчих пошуків.

Методичне об’єднання пройшло у пізнавальній атмосфері, тому дякуємо організаторам за теплий прийом та отримані знання, які можна буде використати у власних розробках.DSC 1705

Олійник О.М.,
викладач циклової комісії природничих дисциплін
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook