КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЙ ВИРОБНИЦТВА МОЛОКА ТА М’ЯСА: ПРОДОВЖУЄМО АКТИВНУ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНУ РОБОТУ

16 листопада 2018, 7:29

  Науково-педагогічні працівники кафедри технологій виробництва молока та м’яса активно продовжують профорієнтаційну роботу у різних регіонах України.

Так, у жовтні, у Мельниківському навчально-виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа  І – ІІІ ступенів» Чорнобаївського району Черкаської області відбулась профорієнтаційна зустріч з учнями 10 та 11 класів. Ця школа, до речі, є школою з біотехнологічним напрямом підготовки. Від факультету тваринництва та водних біоресурсів виступив випускник цієї школи 1970 року, доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса Маценко Микола Іванович. До уваги учнів було представлено відеофільм та презентацію про факультет тваринництва та водних біоресурсів. Маценко М.І. розповів, як проходять навчальні та виробничі практики на факультеті, а також за кордоном, про можливість навчання на військовій кафедрі та місця майбутнього працевлаштування і організацію дозвілля студентів у НУБіП України. Село Мельники входить до відомого в Україні агропідприємства «Агроко», на молочно-товарній фермі якого щодня отримують 34-35 кг молока на корову. Учнів запросили прийняти участь у Дні відкритих дверей університету та предметній олімпіаді.

   Доцент Наталія Кос провела профорієнтаційну роботу у школах Житомирської області, зокрема, у Хорошівській гімназії Житомирської області, опорному закладі “Новоборівський загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – ліцей” Хорошівського району Житомирської області. Профорієнтацію ж у Кропивнянській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів ім. Василя Литвинчука Хорошівського району Житомирської області Наталія Вікторівна провела спільно з випускницею цієї школи, а нині студенткою факультету тваринництва та водних біоресурсів Кириєнко Олександрою. Бесіду провели не лише з учнями 11-х, але й 10-тих класів. Захід відбувся у вигляді взаємодії доповідача з аудиторією через активне спілкуванням і взаємний обмін інформацією. І учні і вчителі були дуже допитливі, цікавилися правилами вступу до університету, якістю навчання, станом матеріально-технічної бази та умовами проживання студентів у гуртожитку. Отже, захід відбувся у чудовій атмосфері. Про ефективність проведеної зустрічі свідчить візит учнів цих шкіл до університету на День відкритих дверей, який відбувся 1 листопада 2018 року. Адже, вірним є вислів: “Краще один раз побачити, ніж сто разів почути”.

     Для заохочення кращої талановитої молоді до вступу на факультет доцент Коропець Л.А. у рамках проекту Державної служби зайнятості прийняла участь у кар’єрному форумі «Живи та працюй в Україні». У першій частині прес-брифінгу були підняті питання щодо професійної орієнтації молоді, як важливої складової у вирішенні соціальних проблем. Друга частина – ярмарок професій майбутнього, для учнів шкіл та ліцеїв була найцікавішою. Лариса Анатоліївна продемонструвала визначення показників якості молока.

     Доцент Антонюк Т.А. прийняла участь у учнівській науковій школі, яка відбулася у Христинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 та Верхнянському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-ліцей» Христинівського району Черкаської області. У секції «Тваринництво» була представлена доповідь на тему «Технологія виробництва молока та м’яса».

     В ході проведених зустрічей представлена інформація викликала жваву зацікавленість, велику кількість запитань зі сторони майбутніх абітурієнтів.

Микола Маценко,

доцент кафедри технологій

виробництва молока та м’яса

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook