Готуючись до встановлення рекорду України з шахів

19 вересня 2018 року

     20 вересня – Міжнародний день студентського спорту. Завтра в рамках заходу студенти боротимуться за встановлення рекорду України з шахів. Одночасно за шахівниці сядуть більше 600 студентів та науково-педагогічних працівників, співробітників нашого вишу, які зіграють більше 1110 шахових партій. За їхніми результатами оберуть командного переможця турніру.

     Проректор з навчальної та виховної роботи НУБіП України Сергій Кваша розповідає, що ідея про встановлення рекорду виникла рік тому, коли в університеті був створений спортивний клуб «Шаховий король». За цей час клубом проведена особиста першість серед студентів та окремо навчально-педагогічних працівників і співробітників, найсильніші з яких поборолись за звання «Шаховий король НУБіП – Кубок Сергія Кваші».

     Дещо пізніше пройшли майстер-класи міжнародного майстра, болгарина Зафира Кукушева, майстра FIDE Андрія Вусатюка. А в турнірі з нагоди Дня Збройних Сил України за «Кубок ректора Станіслава Ніколаєнка» змагалися представники ректорату, декани та їх заступники.
    До речі, упродовж цього року студентська збірна з шахів стала призером Києва серед закладів вишів, поступившись тільки студентам Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А одним із головних заходів був шаховий турнір за участю 120 шахістів до святкування 120-річчя НУБіП, який проходив на Алеї слави університету.

     На думку Сергія Кваші, було б доцільно розмістити в Ботанічному саду та на Алеї слави шахівниці з шаховими фігурами, які не боялися б ані дощу, ані снігу, щоби студенти та гості нашого університету могли із задоволенням зіграти партію-другу.


Анна Хижняк,
начальник відділу виховної роботи та студентських справ

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook