У навчально-дослідних господарствах і відокремлених підрозділах НУБіП розпочалися жнива

11 липня 2018 року

 Уже 6 липня жнива тривали практично у всіх регіонах України. Цього тижня обжинки почали і останні  - північніші регіони.

 
Відразу після Івана Купала, першим серед навчально-дослідних господарств і відокремлених підрозділів збирання ранніх зернових розпочав Немішаєвський агротехнологічний коледж. Під зернові тут виділено 200 гектарів площ.
 
Розпочали з полів, засіяних тритикале (гібрид пшениці і жита) сорту Попсуївський. Привезли ми його з Дніпропетровської області – з агрокорпорації «Степова», що має на нього ліцензію і з якою ми підтримуємо тісні партнерські стосунки, розповідає директор коледжу Володимир Альохін. Для наших не найбагатших грунтів він найоптимальніший: плануємо отримати не багато, не мало - 30 ц/га. Стільки ж плануємо взяти пшениці сорту Мерлені (теж завезеного з Дніпропетровщини). Вона вже готова і очікує на комбайни. А от жито ще сирувате, тож зі збиранням поспішати не будемо.
 
Взагалі цьогорічна урожайність буде кращою за минулорічну за рахунок дотримання всього комплексу агротехнологічних робіт.
 
Дбають у коледжі і про корми. Зараз вже заложено 350 тон раннього силосу високої якості. Відразу ж після першого укосу трав розпочали підготовку грунту під другий.
 
Вчора жнива розпочалися і в навчально-дослідних господарствах університету. Про їхній перебіг прес-служба інформуватиме постійно.
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook