Навчально-дослідні господарства університету готуються до збирання ранніх зернових

1 липня 2018 року

 Якість підготовки фахівців для аграрного сектору економіки залежить насамперед від практичної складової. Тому навчально-дослідні господарства НУБіП України, де опановують методи господарювання і професійні навички та закріплюють теорію студенти, застосовують високі технології. 

 
Вихідними днями ректор Станіслав Ніколаєнко та начальник відділу організаційної діяльності НДГ та навчально-виробничої практики Василь Туринський відвідали навчально-дослідні господарства, де їх директори ознайомили зі станом тваринництва та рослинництва, відвідали поля. Приємністю виявилося те, що останні дощі дали змогу залишатися в гарному стані пшениці та ячменю. А от кукурудза, соя та соняшник – взагалі у відмінному.
 
Як зазначив директор Великоснітинського НДГ Микола Журавель, врожай ранніх зернових очікуємо отримати на рівні не меншому минулорічного, кукурудзи – на рівні 100 ц/га, соняшнику - 30-35 ц/га. Таких позитивний прогноз дозволяє зробити і те, що в господарствах університету використовують високопродуктивні сорти і культури.
 
З директорами навчально-дослідних господарств проведена нарада щодо поліпшення матеріально-технічної бази, зокрема в тваринництві. Ректорат продовжить роботу щодо будівництва сучасного інноваційного тваринницького комплексу на базі Великоснітинського НДГ. Керівники усіх навчально-виробничих підрозділів запевнили, що збір ранніх зернових почнеться вчасно, техніка та колективи до цього вже готові.
 
 
 
Принагідно зауважимо, що останні три роки господарства погасили заборгованість, працюють з прибутком, розвиваються і оновлюють технічну базу. У цьому ж році всі три господарства разом з Боярською лісодослідною станцією планують заробити більше 200 мільйонів гривень.
 
Денис Рудень
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook