Випускник гімназії № 179 м. Києва Владислав Кравчук: хочу розвивати аграрну галузь та впроваджувати новітні роботизовані технології ведення господарювання, тому обираю «Агроінженерію» в НУБіП

27 червня 2018 року

     Про вибір спеціальності і вишу розмовляємо сьогодні із випускником столичної гімназії № 179 Владиславом Кравчуком.

 

– Владиславе, чому обрав спеціальність «Агроінженерія»?
     – Мені, взагалі, подобається техніка, різні її складові частини: вузли, механізми, деталі. Ще з дитинства, використовуючи різні джерела інформації, захоплювався історичним розвитком інженерної думки. Мене завжди цікавив свідомий підхід людства до створення технічних засобів, які полегшують працю, виконують великі об’єми робіт, створюють комфорт у технологіях автоматизованого виробництва. Наразі я займаюся комп’ютерним обладнанням та електронікою, можу зібрати комп’ютер під різні, заздалегідь встановлені параметри, можу зробити елементарну мікросхему на виконання певної операції. Оскільки, наша країна є аграрною державою, я хочу вивчати базові складові і можливості програмного керування процесами у технологіях виробництва продукції рослинництва, тваринництва та на машинах, які використовуються у цих технологіях.

  – Гімназія 179 територіально знаходиться недалеко від нашого університету. Ти обрав НУБіП України через зручне місце розташування чи за іншими вподобаннями?
     – Моя гімназія, дійсно, знаходиться поруч з університетом і до нас часто приходили співробітники НУБіП України з профорієнтаційною роботою, але я розглядав й інші навчальні заклади країни для отримання вищої освіти за спеціальністю, яка мені подобається. Навесні минулого року вирішив завітати до НУБіП України на день відкритих дверей. Перше, що мене вразило – це великий асортимент сучасної техніки провідних світових компаній, яка знаходиться біля корпусів та в навчальних лабораторіях механіко-технологічного факультету. Світлі лекційні аудиторії, велика кількість лабораторного обладнання та наукові розробки, які нам демонстрували, вказали на те, що моє майбутнє пов’язане саме з цим факультетом.

– Тобто, тебе зацікавила саме наповненість матеріально-технічної бази факультету?
     – Не лише. У мене є старші товариші, які навчаються в НУБіП України, правда, на інших факультетах, але вони завжди давали позитивну оцінку навчальному процесу в університеті, розповідали про яскраву організацію дозвілля студентів, школу лідерства, інтелектуальні, спортивні та творчі конкурси. Перед відвіданням вишу зайшов на сторінку механіко-технологічного факультету в мережі інтернет і побачив, що студентство факультету живе, справді, енергійним динамічним життям. Я помітив велику кількість міжнародних виставок, які відвідують студенти, велику кількість компаній, де студенти проходять практичне навчання, включаючи закордонні. Студенти факультету в багатьох творчих, інтелектуальних та спортивних змаганнях займають призові місця, крім того, факультет має свою команду у «Лізі сміху». Це справило, безумовно, приємне враження.

– Що плануєш після завершення навчання?
     – Хочу працювати у провідній аграрній компанії, вдосконалювати виробництво, розвивати аграрну галузь та впроваджувати новітні роботизовані технології ведення господарювання. Оскільки, факультет має потужну раду роботодавців, упевнений, що мої задуми здійсняться.

     Що ж, бажаю тобі успішного проходження відбіркового конкурсу та вдалого вступу до нашого факультету.

Розмову провів
заступник декана з навчальної та виховної роботи
механіко-технологічного факультету
Ігор Сівак

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook