До дня Батька. Доцент кафедри управління земельними ресурсами Євген Бутенко: щасливий, що маю велику родину!

16 червня 2018 року

     День Батька відзначають у 40 країнах світу. Хоча це не державне свято, але його святкують всі українці, як і в більшості країн світу, - в третю неділю червня. Воно є всенародним і кожного року прийнято у цей день вітати своїх батьків, але якихось особливих традицій ще не сформувалося.

     НУБіП України славиться своїми родинами, адже не один батько виховав чи виховує достойних дітей, які часто продовжують навчання в університеті, і не тільки в Україні, стають висококваліфікованими спеціалістами чи науковцями. «Гарний науковець – гарний сім’янин», думаю, це підтвердить кожна жінка.

     Вітаючи з днем Батька всіх наших татусів, хочеться розповісти про одного з них трошки більше. Адже він не просто розумна людина, талановитий науковець, а ще й батько 7 дітей (мабуть, єдина така родина в університеті) - це доцент кафедри управління земельними ресурсами Євген Бутенко.

     Його родина має 4 хлопчика і 3 дівчинки: Роман (10,5 років), Назар (9 років), Дмитро (8 років), Ігор (6,5 років), Дар’я ( 4,5років), Віра (3 роки) і маленька Валерія (5 місяців). А берегинею є мама Олена.
     Євген Володимирович дуже врівноважена людина, завжди привітний, дасть слушну пораду. В колективі його поважають. Є зразковим наставником академічної групи. Останнє опитування студентів його групи показало, що він є людиною, до якої вони можуть звернутися в складних життєвих ситуаціях.
     Отак і з вихованням дітей в сім’ї. В родині є обов’язковим вислухати кожного: як провів день, що турбує, що радує? Адже так важливо, не просто бути татом, авторитетом, а ще й наставником та другом для підростаючих дітей.
     Мама з радістю розповідає, що старші хлопчики вже допомагають по господарству, старанно виконують легкі доручення, коли тато на роботі, граються з молодшими дівчатками. Олена Бутенко за освітою педагог, і тому так вміло застосовує набуті знання у вихованні дітей.

     Своє дозвілля родина проводить весело, особливо дітлахи полюбляють виїзди на пікніки. Хлопчикам вже цікаво як розпалити багаття, назбирати дров. Дівчатка як дівчатка, поки цікавляться усім красивим. Роман, Назар, Дмитро та Ігор вже школярі, влітку відпочивають у таборі «Чайка», путівки в який надає профком співробітників НУБіП України, відвідують бабусю в Ніжині, а менші - поки завжди біля мами з татом.

     Чи не тяжко? Знаєте, Євген Володимирович майже ніколи не говорить про труднощі, завжди на позитиві. І хоч всі розуміють, що в нашій країні, це великий подвиг мати багатодітну родину, проте родина Бутенків щаслива. Адже вони є один у одного. Батьки впевнені, що в дорослому житті всі діти будуть опорою, гордістю для них та один для одного. Дуже хотілося б, щоб наша держава підтримувала майбутнє покоління і ось такі родини трохи більше. І досі стоїть питання про розширення житла для багатодітних сімей, переповнені школи і садочки в м. Києві. Діти – це наше майбутнє!

     А наостанок, вітаємо усіх татусів і майбутніх татусів НУБіП зі святом. Щоб ви завжди були прикладом для своїх дітей, підтримували і давали цінні поради, а у відповідь від них отримували ніжність, довіру і повагу! Міцного вам здоров’я, слухняних дітей та чарівних онуків!

Наталія Мединська

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook