Випускник коледжу Вадим Філіпов: мрію отримати якісну правову освіту, тому вступатиму в НУБіП України

16 червня 2018 року

     Випускник Коледжу Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» Вадим Філіпов вирішив здобувати вищу освіту за спеціальністю «Право».

 

 – Вадиме, розкажи про себе.
     – Навчався у середній школі з поглибленим вивчання іноземних мов № 305 м. Києва. На даний час закінчую Коледж Київського інституту інтелектуальної власності та права. Завжди цікавився суспільно-політичними питаннями, уважно продивлявся новини, ознайомлювався із політичними програмами сучасних політичних діячів. У пошуках відповіді для себе: «Чому велика, багата країна, в якій живуть талановиті, розумні люди, не може забезпечити своїм громадянам достойний рівень життя?». Зрозумів, що відповісти зможу лише після здобуття юридичної освіти, за якою послідують власні зусилля, які маю вкласти в добробут країни.

 – Чому обрав саме цю спеціальність і НУБіП України?
     – Нас, випускників коледжів, знайомили з багатьма вишами протягом цього навчального року, але після того, як я вперше потрапив до стін юридичного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України під час Дня відкритих дверей, зрозумів, що більш комфортного місця для навчання не знайти. На мою думку, спеціальність «Право» дозволяє вільно орієнтуватися в усіх аспектах суспільних відносин і бути універсальним фахівцем, оскільки саме правове регулювання супроводжує будь-яку виробничу, громадську, культурну діяльність.

– Звідки дізнався про юридичний факультет?
     – З напрямом спеціальності я визначився давно – це «Право», але довгий час не міг визначитися з університетом. Про НУБіП України почув від найкращої подруги, яка на даний момент є студенткою 1-го курсу юридичного факультету. Саме вона акцентувала увагу на тому, що на юридичному факультеті велика увага приділяється навчальному процесу, особливо практичним заняттям. Для засвоєння отриманих навичок на базі юридичного факультету діє Юридична клініка «Захист та справедливість», де студенти, під керівництвом викладачів самостійно надають своєчасну, кваліфіковану правову допомогу тим людям, які особливо цього потребують, але з різних причин не можуть сплачувати кошти за консультацію. Крім того, в період навчальної та виробничої практики студенти стають учасниками практичної діяльності із застосування правових норм, спостерігають та аналізують різні боки діяльності юристів-практиків, вчаться здійснювати дії, пов’язані із захистом прав і законних інтересів фізичних і юридичних осіб. Як на мене, це є досить цікаво.

– Чого очікуєш від навчання в університеті?
     – Планую відвідувати лекції провідних науковців, готувати творчі практичні завдання, які допомогли б опанувати правову теорію. Також хотів би брати участь у роботі наукових гуртків і всеукраїнських олімпіадах, щоб з гідністю представляти рідний факультет.

– Чи маєш вже якісь плани після закінчення навчання?
     – Думаю протягом перших років здобути практичний досвід на державній службі або в приватному секторі. Далі – розпочати суспільно-політичну діяльність на благо України.

– Які маєш уподобання, крім навчання? Можливо досягнення в спорті, мистецтві?
     – З 2010 по 2016 роки займався плаванням та брав участь у багатьох змаганнях, а з 2016 року по теперішній час активно займаюсь боксом.

     А ми, в свою чергу, нагадуємо, що той, хто володіє інформацією – володіє світом. Не соромтесь, будьте активнішими і наполегливішими: телефонуйте до приймальної комісії, приходьте до кафедр і деканату юридичного факультету, звертайтесь безпосередньо до керівництва факультету, а також шукайте відповіді на свої запитання на офіційному сайті Національного університету біоресурсів і природокористування України!

Розмовляли 
Олексій Піддубний,
завідувач кафедри цивільного та господарського права
Юлія Канарик,
доцент кафедри цивільного та господарського права

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook