Викладачі кафедри фінансів взяли активну участь на Х Міжнародному конгресі «Прибуткове свинарство»

12 червня 2018 року

Цього тижня з ініціативи Асоціації «Свинарі України» було проведено Х Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство», який є однією з наймасштабніших галузевих подій не лише в Україні, але і за її межами, цьогоріч об’єднав понад 650 учасників, серед яких близько 400 – власники та керівних сільськогосподарських підприємств з усіх областей.

До участі долучилися представники посольств, міжнародних організацій та бізнесу, комерційних компаній, галузевих об’єднань, фінансових установ та засобів масової інформації. Викладачі кафедри фінансів Надія Давиденко, Аліна Буряк, Ольга Данилевька-Жугунісова, Надія Мрачковська та Зоя Тітенко взяли активну участь у обговорені ключових питань.

Конгрес «Прибуткове свинарство» став майданчиком для відвертої розмови між виробниками, провідними міжнародними та вітчизняними експертами та владою про все, що стосується галузі свинарства. Державна підтримка галузі й оподаткування, проблеми та перспетиви розвитку, прозоре формування цін на живець – лише незначна частина тем, які були охоплені на заході.

 

За структурою конгрес був розподілений на три секції. В ході бізнес-секції учасники поговорили про проблеми державної підтримки галузі тваринництва. В ході інтерактивного голосування з’ясувалось, що жоден сільгоспвиробник не підтримує затверджені урядом програми на 2018 рік. Натомість 60% респондентів виступили за відміну дотацій на користь зменшення ставки ПДВ на сільськогосподарську продукцію.

Після предметної дискусії про державну політику свинарі обговорили проблеми забезпечення та контролю епізоотичного благополуччя в Україні. Учасники дискусії охопили теми про спільні зусилля компетентного органу та виробників для покращення ситуації та перевірки свиногосподарств в умовах відсутності мораторію.

 

Наступна дискусія була присвячена механізмам захисту внутрішнього ринку свинини в умовах участі України в СОТ. У цьому обговоренні взяли участь радник прем’єр-міністра України Валерій П’ятницький, незалежний консультант із питань розвитку м’ясного бізнесу Євген Шатохін, а також Артур Лоза та Віталій Башинський. В рамках даної дискусії, 61,5% респондентів відмітили, що відчувають потребу у захисті внутрішнього ринку свинини від імпорту.

В рамках даного заходу була проведена церемонія нагородження «Лідер галузі». За вагомі здобутки нагороди отримали ТОВ «Нива Переясловщини», ТОВ «Гудвелі України», ТОВ «Марлен-КД», ПАП «Агропродсервіс», ТОВ «Глобенський свинокомплекс» та інші.
Під час конгресу учасники мали можливість обмінятися досвідом та налагодити партнерські зв’язки. Дані заходи є корисними для співпраці практиків аграрного бізнесу та науковців.

Михайло Буряк,
асистент кафедри фінансів

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook